A répa alapvetően egy sokoldalú zöldségünk, mely megérdemli, hogy a megszokottnál különlegesebb módon is felhasználjuk. Mai receptünkben ezért répalepényt (répafasírt, vagy répapogácsa, ki-hogy szereti) készítünk lisztmentesen. Ha nem szereted a répát, akkor is érdemes tenned vele egy próbát, mert sütve, fűszerezve egészen új ízzel fogsz találkozni, a lepénykék pirult széle pedig egyszerűen lenyűgöző élményt tud adni. A recept glutén- és laktózmentes és viszonylag energiaszegény. A quacamolét elhagyva bátran fogyaszthatod az esti órákban is. A répát egyébként azért is érdemes bevinni táplálkozásodba, mert a legjobb béta-karotin forrás. A karotin egy növényi színanyag, és ha rendszeres olvasónk vagy már tudod, hogy minden színanyag rendkívül egészséges. A béta-karotin egy remek antioxodáns, az A-vitamin provitaminja, ami azt jelenti, hogy szervezetünk közvetlenül A-vitamint készít belőle. Az A-vitamin elősegíti a szemek és a bőr egészségét és kimutatottan csökkenti sokféle rák kialakulásának veszélyét. Ezért is érdemes rendszeresen fogyasztanod, pl. ilyen formában, vagy pl. ebben a karotta leves formájában.

Répalepény és guacamole
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!