Zöld smoothie tál
Az egészséges étkezés egyik meghatározó alapköve minél több szervezet számára hasznos tápanyag bevitele, ami a legegyszerűbben turmixok segítségével oldható meg.
Mitől is lesz zöld a smoothie tálunk?
Mostani receptünkben a zöld hozzávalók között a spirulina és a búzafű gondoskodik az energiaraktárunk felturbózásáról.
A búzafű szuper klorofillforrás, segít a méregtelenítésben valamint részt vesz a hemoglobin és a vörösvérsejt előállításában. 19 különböző aminosavat tartalmaz, köztük az összes esszenciálisat is. Mindezekmellett B-, E- és A-vitamint tartalmaz valamint olyan ásványi anyagokat, mint a vas, a magnézium, a kalcium, a foszfor és a kálium. Antioxidáns hatása miatt erős rákellenes és immunrendszer erősítő tulajdonsággal rendelkezik.
A spirulina nem más, mint egy alga fajta, amit kiszárítva és porosítva kerül forgalomba. Szervezetünk szempontjából számos jó tulajdonsággal rendelkezik, nagyon magas antioxidáns tartalmú, amely szintén hatásos lehet a rákos megbetegedések megelőzésében. Magas a növényi fehérje tartalma, ezért hasznos lehet a vegetáriánusok és vegánok számára, illetve klorofilból és vasból is bőven találunk benne a B, C, D és E vitamin mellett.
Smoothie tál
Elkészítés
- Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe.
- Turmixold addig amíg sima és krémes állagot kapsz.
- Díszítsd kedved szerint gyümölcsökkel, magokkal és élvezd!
Tápanyagok
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!