Csodazöld reggeli: spenótos wrap

Tedd színesebbé a reggelt ezzel a csodazöld wrappal!

Amellett, hogy látványra is izgalmas, az összetevőknek köszönhetően tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A spenót gazdag K, A-, B2-, B6-, E- és C-vitaminban, valamint mangánban, folsavban, vasban és magnéziumban.

A vöröslencse is tartalmaz több féle B-vitamint, A- és E-vitamint, kalciumot, foszfort, cinket, káliumot és omega-6 zsírsavat is.

Megéri hát kipróbálni! 

Spenótos wrap

Tálalás: 2
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 220 gramm aprított spenót
  • 180 gramm vöröslencse liszt
  • 45 gramm barna rizsliszt
  • 250 ml víz
  • 1 kiskanál
  • fűszerek ízlés szerint
  • 2 evőkanál kókuszolaj sütéshez

Elkészítés

  • A liszteket a vízzel, sóval és a fűszerekkel összekeverjük egy tálban, majd forgassuk bele a spenótot.
  • Ezután kevés kókuszolajat hevítünk egy serpenyőben, és 2-3 evőkanál tésztát merünk ki, melyet egyenletesen elegyengetünk a forró serpenyőben.
  • Ne süssük magas hőfokon, mert kirepedezik, inkább 2-3 percig alacsony lángon. Mikor a teteje kezd megszilárdulni óvatosan megfordítjuk és még egy percig sütjük, majd tányérra tesszük.
  • A kész tésztákat takarjuk le, hogy ne száradjanak ki. Zöldségkrémekkel, hússal, tojáskrémmel fogyasztjuk.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: