
Szezonális étkezés: buktatók és tippek
Mi a szezonális étkezés, és miért fontos eszerint táplálkozni? Mi az, amire szezonálisan a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek?
Mi a szezonális étkezés, és miért fontos eszerint táplálkozni? Mi az, amire szezonálisan a legnagyobb szüksége van a szervezetünknek?
A rántotta és a tükörtojás helyett kínáljuk megkóstolásra a tojásos wrap “szendvicset”. Garantáljuk, hogy az ízorgia nem marad el!
Sütve? Grillezve? Esetleg krémként? A padlizsánból szinte bármi elkészíthető! A nyár egyik kedvenc alapanyaga…
Nem véletlenül mondják, hogy a spárga a zöldségek koronázatlan királya. Nem hizlal, remek energiaforrás és tele van értékes nyomelemekkel.
A zöldborsó kiváló fehérjeforrás, tele van antioxidánsokkal, ráadásul az emésztést is segíti gazdag rosttartalmával.
Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Így jellemezhető a csirkéből, bulgurból, édesburgonyából és zöldésgekből készülő ételt.
A betegségek elkerülése és a szervezetünk egészségének megőrzése érdekében fontos, hogy sok narancsot, kelbimbót és gránátalmát fogyasszunk.
A zöldségekből turmixok formájában szuper kis kiegészítőket lehet varázsolni a mindennapi étkezésekhez. Mutatjuk a tippeket!
A shakshuka egy paradicsomos, paprikás, fűszeres közel keleti fogás ami buggyantott tojással készül.