Töltött paprika teljesen másként, ahogy elképzelted. Ha szereted a tojást és a tonhalat, akkor ez az étel neked való,még akkor is , ha a paprikáért nem vagy oda. Hidd el a puhára sült kaliforniai paprika olvad a szájban ízletes kéregként körbevéve a a fűszeres ragut. Na és ahogy a tojássárgája rácsordul, hmmm… Ebben az ételben az a jó, hogy bármilyen étkezésre nagyon el tudom képzelni. A különbség az, hogy amíg reggelire egy tönköly pirítóst tunkolnék bele, ebédre rizzsel, vagy ropogósra sült édesburgonya és zeller hasábbal tudnám elképzelni, vacsorára pedig, ahogy a fotón is látod magában egy kis rukkolával. Egy alternatív töltött paprika receptünk amúgy van van az oldalon ( itt ), de ez teljesen más. Engem annyira rabul ejtett, hogy a héten másodjára készítem, pedig még csak csütörtök van 🙂 Miért? Mert egyszerű elkészíteni mégis szuperkreatív étel látszatát kelti, mert egy igazi diétás testépítő étel (egy paprikában csak 12.5g szénhidrát és 22g fehérje van!) de főleg azért mert az ízével egyszerűen nem tudok betelni. Íme precíz elkészítés útmutatóm:
Tipp: Szerezz a recepteket is tartalmazó Életmódprogram tagságot itt: Clean Eating Életmódprogram
Sült töltött paprika
Hozzávalók
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 db tojás
- 1 doboz tonhal (tonhal törzs és ne aprított)
- 1/2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 300 ml paradicsompüré
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés
- A lilahagymát vágd apróra és kókuszsíron picit megsózva kezd el párolni. Készítheted vöröshagymából is, de én erősen javaslom a lilát, mert annak kevésbé tolakodó, édeskés íze ehhez az ételhez jobban passzol.
- Ha már fonnyad add hozzá a tört fokhagymát, kicsit később a paradicsomot és a kakukkfüvet picit megmorzsolva, hogy jobban kiadja aromáit. Lassú tűzön kevergesd pár percig majd öntsd hozzá a tonhalat. Keverd jól el és lefedve, kis lángon főzd 5 percig. Egy sűrű szószt kell kapnod, ha neked hígabb készült akkor fedő nélkül kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Vágd fel és csumázd ki a paprikákat, úgy, hogy a magházat és a fehér részeket távolítsd el, de a szár részt teljesen hagyd benn. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki! Egy tepsiben rendezd el a felezett paprikákat és öntsd töltsd meg a tonhalas töltelékkel. A tölteléket alaposa nyomkodd bele, hogy minden rést kitöltsön, de hagyj egy kevés helyet, mivel még tojás is fog kerülni bele. A tepsit fedd le alufóliával, amit pár helyen lyukassz ki. Így tökéletes állagot kapsz és nem fog megégni mielőtt elkészülne. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
- Ha letelt a sütési idő vedd ki a tepsit majd vedd ki a töltelék tetején felgyúlt a nedvesség kanalazd ki, majd formázz a közepébe pici lyukakat és üsd bele a tojást. Érdemes kisebb tojásokat választanod, de ha túl nagy és a fehérje kicsordul, akkor sincs gond. Szépen meg fog sülni, látványában a lecsorduló olvadt sajtra fog hasonlítani. A lényeg, hogy a sárgája benne maradjon. Az alufóliát visszatéve süsd további 10-15 percig, amíg a tojás is megsült és a paprika tökéletesre puhul.
- Fogyaszd reggelire pirítóssal, ebédre valamilyen körettel, estére pedig valamilyen zöld salátával (pl. rukkola), vagy csak önmagában. Köretként illik hozzá a rizs, de ropogósra sült édesburgonya, vagy zeller hasábbal a legszuperebb párosítás 🙂
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Több száz szuper Clean Eating recept? Igényes, szép és tartalmas Clean Eating e-bookok? Nézd meg, mit tud Életmódprogramunk, kattints ide érte!