Vegán brassói basmati rizzsel

Oké kezdjük a brassói aprópecsenyét illető nyilvánvaló kérdéseknél: Miért rizzsel? Miért borsóval? Nos azért, mert:

  • 1.) a basmati rizs egészségesebb, nekem most ezt fér bele a diétámba, de Te nyilván elkészítheted lepirított kockaburgonyával is, ahogy ükanyáink idejében is tolták, nincs ezzel semmi gond. (Egyébként meg iszonyatosan jól megy hozzá az illatos basmati rizs )
  • …és 2.): azért borsóval, mert egyes tájegységeket (Heves és Debrecen környéke) a brassóit hagyományosan borsóval készítik. Tény, hogy az ország többi területén ezt mérsékelt felháborodással kezelik. Gyerekkorom óta számomra a brassói borsóval készül, anélkül igazából nem látom értelmét, mert csak fűszerezett hús. Mellesleg a Clean Eating elvei alapján minden táplálkozás kell, hogy zöldséget is tartalmazzon és ez egy újabb érv az egészséges borsó számára. Persze a brassói igazán a fűszerezésen múlik, úgyhogy ha nem szereted nyugodtan hagyd el a borsót.

És akkor beszéljünk erről az ételről! Próbáltam a brassói aprópecsenye ételt vegán és diétás módon elkészíteni. Sikerült és azt hiszem, hogy szinte tökéletesen, amihez nem kevés köve van annak, hogy húspótlóként ezt a remek szejtánt vettem elő a fagyasztóból. Az étel alaposan fűszerezett és olyan sok növényi proteint tartalmaz, hogy vegán testépítők számára is elég. Azonban szinte alig van benne zsír és fölösleges gyors szénhidrát, azaz diétásnak mondható. Aki ezt a receptem kóstolta mindenki imádta, még a húsevők is. Mindenképp próbáld ki Te is! Ne félj semmitől, hiszen elkészítése pofonegyszerű! 🙂

vegan brassói

Vegán brassói rizzsel

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 435kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Életmódprogram részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

vegetráriánis brassói aprópecsenye recept fotóval

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 1990 Ft/hó

1 Comment

  • […] Szuper diétás, vegán receptünkkel most nyers szejtánt készíthetsz, azaz egy alapanyagot, melyet millió módon használhatsz és lefagyasztva akár egy évig is tartósíthatsz. De légy résen, mert hamarosan hozunk egy isteni vegán brassói receptet, amiben kipróbálhatod. (Update: Íme, megérkezett a Vegán Brassói recept) […]