Vegetáriánus bolognai quinoával

Ha szeretnél egy húsmentes napot, vagy vegetáriánus, esetleg vegán étkezést folytatsz, akkor ez a recept pont jól jöhet Neked! 

A Clean Eating receptjében a bolognai alapja a vöröslencse, ami nem csak magas fehérjetartalma miatt jelentős, de vitamintartalma is kiemelkedő.

Számottevő mennyiségben tartalmaz A- és E-vitamint, különböző B-vitaminokat, ugyanakkor nyomelemekben is igen gazdag. Található benne cink, magnézium, foszfor, kálium, réz, folsav és vas is, de omega-6 zsírsavat is tartalmaz. 

A vöröslencse mellett szól még, hogy a többi hüvelyessel ellentétben nem okoz puffadást. Ennek az az oka, hogy a vöröslencséről eltávolítják a külső, nehezen emészthető burkot, ami egyúttal a főzési időt is jelentősen lerövidíti.

A vöröslencse különböző diétákban is megállja a helyét, ugyanis kalóriatartalma és glikémiás indexe egyaránt alacsony

Vegetáriánus bolognai quinoával

[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 200 gramm vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma közepes
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 kiskanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 200 gramm főtt quinoa
  • só,bors ízlés szerint
  • fűszerek (oregánó, bazsalikom stb.) ízlés szerint

Elkészítés

  • A ragu elkészítéséhez egy lábasban közepes lángon olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  • Ezután mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma és tovább pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a reszelt répákat. Jól lepirítjuk, majd felöntjük pici vízzel, hogy ne égjen le az alapunk.
  • Fedő alatt 10-15 percig rotyogtatjuk. Figyeljünk arra, ha fogy alóla a víz, akkor pótoljuk.
  • Ezután mehetnek bele a fűszerek, majd a paradicsomlé is. Hozzáöntjük a vöröslencsét, megkeverjük, és hagyjuk, hogy a lencse teljesen megpuhuljon.
  • vesszük a hőfokot és fedő alatt rotyogtatjuk a ragut további 10-15 percig. Ha túl sűrűnek ítéljük meg, vízzel vagy paradicsomlével hígítjuk, de ilyenkor a fűszerezést is pótoljuk.
  • ányérra szedjük a főtt quinoát és rákalanazzuk a ragut. Frissen vágott petrezselyemmel, pirított dióval, esetleg kevés kecskesajttal megszórva tálaljuk.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: