Gyors és könnyű

Poke bowl recept

Poke_bowl

Irány piknikezni!

Ahogy beköszönt a jó idő mindenki igyekszik egyre több időt a szabadban tölteni.  A tavaszi időjárás ideális alkalom egy szuper hétvégi kiránduláshoz, parkban ücsörgéshez és ilyenkor általában jól meg is éhezünk.  Mielőtt megindulunk érdemes előre gondolkodni, hogy egészséges alternatívával tudjuk csillapítani az éhségünket és ellen tudjunk állni a lángos és a fagyi csábításának. Viszont ha már ételt csomagolunk az útra, akkor miért ne piknikezhetnénk egyet?!  Igen ám, de mi kerüljön ilyenkor a kosárba? Mik azok az ételek amik egészségesek, könnyen dobozolhatók és bírják ha hűtés nélkül töltenek pár órát? Mutatunk nektek egy olyan receptet, amely könnyen elkészíthető, hidegen tálalható és természetesen egyszerűen szállítható. Vagyis tökéletesen ideális egy remek hétvégi piknikezéshez! Ismerjétek meg a poke bowlt!

De mi az a poke bowl?

A poke bowl egy hawaiiról származó étel, nagyon hasonló az utóbbi időben trendivé vált Buddha tálhoz. Pontosabban a poke bowl nem is egy étel, hanem egy vágási technika. A hawaii nyelvben azt hívják pokénak, amikor a nyers tonhalat kockára vágják, amit aztán rizzsel és különféle zöldségekkel egy tálba halmoznak és kész is. Az eredeti recept nyers halat tartalmaz , de ha nem szeretjük a halat bármivel helyettesíthetjük pl: csirkével, pulykával vagy tofuval. Sőt igazából azt pakolunk bele amit szeretnénk, mivel nincsen kőbe vésett recept. Bátrán használjuk a kreativitásunkat, hogy minél színesebb, ízletesebb szemet gyönyörködtető tálat alkossunk! 

Az alábbi recept egy húsmentes verziót mutat be, amit könnyen magunkkal tudunk vinni egy kis tavasz piknikezésre, de akár egy irodai ebédnek vagy vacsorára is tökéletes választás lehet!

Poke_bowl

Poke bowl recept

Tökéletes egészségtudatos recept egy kis tavaszi piknikhez.
Előkészület: 15 minutes
Főzés: 5 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus
Kulcsszó: piknik, poke bowl, tavasz, vegetárianus
Tálalás: 1
Kalória: 79.1kcal
Cost: 1500 Ft

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Tetszett? Oszd meg :)