Klasszikusok Clean módra

Sóskafőzelék recept

Sóska

Egy igazi klasszikus menzai fogás egészséges verzióban

 

A sóska egy igazi megosztó zöldség: vagy utálni vagy szeretni lehet. Negatív marketingjét valószínűleg a gyermekkorban szerzett tapasztalatok táplálják. Pedig jól elkészítve nagyon finom tud lenni, ráadásul még egészséges is.

Miért hasznos sóskát fogyasztani?

Sok C-vitamint és tannint tartalmaz, emellett jelentős forrása a B6-vitaminnak, a magnéziumnak, vasnak és káliumnak. A benne lévő A-vitamin a látást javítja. – Magas vitamin-, ásványianyag- tartalma mellett  alacsony zsír- és kalóriatartammal rendelkezik, így a sóska jó választás azok számára, akik egészségtudatos életmódot folytatnak. 

Mire figyeljünk ha sóskát fogyasztunk?

A sóska oxálsavat tartalmaz, ami csökkenti a test kalcium elnyelési képességét, aminek következtében akár vesekő is kialakulhat. Érdemes még zsenge, friss állapotban elfogyasztani, ugyanis minél régebben szüretelt sóskát használunk, annál több oxálsavat tartalmaz. Valamint az oxálsav jelenléte miatt a sóska elkészítésekor ajánlatos kerülni az alumíniumból vagy vasból készült konyhai eszközöket, mert a fémekből kioldódó anyagokkal keveredve mérgező hatásúvá és fogyaszthatatlanná válhat.

 

Sóska

Sóskafőzelék recept

Egy igazi klasszikus menza fogás clean eating köntösbe bújtatva!
Előkészület: 2 minutes
Főzés: 5 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: főzelék, menza, sóska, tavasz
Tálalás: 2
Kalória: 122.9kcal
Cost: 1000 Ft

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Tetszett? Oszd meg :)