Csicseriborsós-édesburgonyás ragu

Kamu indiai otthon

Az indiai konyha igazán izgalmas, illatos és tele van fűszerekkel. Egy két okossággal egyszerűen egészséges verziót varázsolhatunk belőle. Ráadásul gyorsan elkészül, ami ezekben a hűvös napokban igazán testet-lelket melengető fogás. A csicseriborsónak és az édesburgonyának köszönhetően pedig fehérje dús és rostokban gazdag, és mindehhez még pofonegyszerű is az elkészítése. önmagában vagy rizzsel, quinoával tálalva is tökéletes, alapból vegán, de vegetáriánusok tojással, húsevők csirkemellel kiegészítve is készítheti

Mi most egy csirkemellel gazdagított verziót mutatunk meg:

indai_14

Csicseriborsós-édesburgonyás ragu

Mutatunk egy indiai ihletésű csicseriborsós-édesburgonyás verziót, ami ideális vacsora lehet az unalmas hétköznapokra.
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Indiai
Kulcsszó: csicseriborsó, édesburgonya, indiai
Tálalás: 4
Kalória: 258.1kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g csirkemell
  • 300 g édesburgonya
  • 260 g csicseriborsó
  • 500 g passzírozott paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 tk kurkuma
  • 1 mk csilipehely
  • 1.5 dl viz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só,bors
  • 1 tk petrezselyem vagy koriander

Elkészítés

  • A csirkemellett feldaraboljuk és pár perc alatt lepirítjuk és félretesszük.
  • A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk.
  • Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, a római köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a koriandert és a csilit, sózzuk, borsozzuk és pár percig magas lángon jól össze pirítjuk.
  • Ezután mehet hozzá az édesburgonya, majd 3-4 perc kevergetés után a jöhet a passzírozott paradicsom, csicseriborsó és a csirkemell. 
  • Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és közepes lángon kb. 2ö perc alatt összefőzzük. Petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálaljuk.

Tápanyagok

kalória: 258.1kcal | szénhidrát: 45.4g | fehérje: 14.5g | zsír: 3.4g | telített zsír: 0.5g | többszörösen telített zsír: 1.1g | egyszeresen telített zsír: 1.1g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 16mg | rost: 10.1g | cukor: 12.4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: