A tilápia ellen és mellett is vannak érvek. Egyesek azt mondják, hogy a tenyésztési körülmények miatt nem érdemes fogyasztani, de tény az is, hogy húsa az egyik legjobb állagú és szinte alig tartalmaz zsírt. Mi azt javasoljuk fogyasszátok nyugodtan, de próbáljátok meg beszerezni megbízható helyről. Korábban már hoztunk egy tilápia receptet, most azonban sikerült kikísérleteznünk egy igazán kellemes fűszerezést. Hogy még pazarabb legyen köretként quinoát készítettünk, ami tovább növeli az egészséges tápanyagokat.
Ízletes tilápia, paradicsomos quinoával
Hozzávalók
- 4 szelet tilápia filé
- 100 g quinoa
- 0.5 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom vagy 2 nagyobb
- 0.5 marék rozmaring (friss)
- 0.5 marék kapor (friss)
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kókuszzsír (olvasztva 1 evőkanálnyi!)
Elkészítés
- Előkészületek: A fagyasztott tilápia filéket hagyd felolvadni, majd öblítsd le. A paradicsomot vágd fel kockákra, a fokhagymát reszeld le. A kapor felét vádd apróra. Kevés kókuszzsírt olvassz fel.
- Egy lábasban tegyél fel kétszer annyi vizet amennyi a quinoa. Amikor kezd forrni tedd bele, sózd meg, majd takaréklángon főzd 15 percig. Néha ellenőrizd, hogy ne tapadjon le és ha szükséges önts rá pici vizet.
- A tilápiát két oldalán sózd meg, majd egyik felét kend meg a fokhagymás keverékkel. Amikor készen van tedd egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe és szórd rá a rozmaringot és a kapor felét. Amikor elkezdett sülni facsard rá a citrom levét. Süsd közepes lángon. Vigyázz, mert hamarabb elkészül mint a csirke. kb 7 perc elegendő lesz.
- A párolt quinoát keverd el a felkockázott paradicsommal és az apró kaporral. Tálald a képen létható módon.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]A quinoát a Magvilág webáruháztól szereztük be: Quinoa 500g