Van élet a humuszon túl is
A csicseriborsó az egészséges konyha egyik alapvető hozzávalója. Hiszen olcsó, magas fehérje tartalmú valamint értékes ásványi anyagokat is tartalmaz úgymint vasat, magnéziumot és cinket tartalmaz valamint található benne b1, b6 vitaminokkal és folsavval.
Ha már unjuk a humuszt próbáljuk ki tésztaszószként egy kis teljes kiőrlésű vagy növényi tésztával. Ráadásul 15 perc alatt kész van és csak pár hozzávaló kell hozzá. Tökéletes gyors ebéd vagy vacsora.
Csicseriborsókrémes tészta
Hozzávalók
- 200 g főtt csicseriborsó
- 200 g durum tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 ek tahini
- 3 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl tészta főző víz
- 1 tk római kömény
- 1 tk só, bors
Elkészítés
- A tésztát tegyük fel főni a szokásos módon.
- Közben készítsük el a szószt. Ehhez a csicseriborsót tegyük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat és fűszerezzük római köménnyel, sóval és borssal.
- Ezután turmixoljuk egészen krémes állagúra közben adjunk hozzá fél decit a tészta főzővizéből is.
- A leszűrt tésztát öntsük a szószhoz és keverjük össze a petrezselyemmel és már tálalhatunk is.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!