Frankfurti leves

Forró leves a hideg napokra

A hideg, borongós őszi-téli időszakban egy tál leves igazi kincs. Most a klasszikus frankfurti levest gondoljuk újra, hogy könnyebben beilleszthető legyen az egészséges életmódba.

Mi a trükk?

A leves elkészítéséhez az alapanyagokat kell jól megválasztani illetve az arányokon módosítani.

A frankfurti leves egyik fő alapanyaga a kelkáposzta, ami egy szuper őszi-téli zöldség, gazdag ásványi anyagokban pl. magnézium, kálcium, valamint tartalmaz A és C vitamint is. A burgonya a másik fő hozzávaló, aminek a mennyiségének nagyobb részét sárgarépával és más zöldséggel pl. zeller, csicsóka, lehet helyettesíteni. A virsli szintén kötelező elem, nagyon fontos, hogy jó minőségű, magas hústartalmú fajtát válasszunk. A lisztes tejfölös habarás helyett pedig joghurt alapú verziót érdemes használni.

leves2

Frankfurti leves recept

Forró leves az őszi napokra. Ráadásul a frankfurti leves clean köntösben, katt a receptre és készítsd el már ezen a hétvégén!
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 40 minutes
Típus: Leves
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: frankfurti, leves, ősz
Tálalás: 2
Kalória: 292kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db burgonya
  • 1 fél fej vöröshagyma
  • 2 fb sárgarépa
  • 1 szál zeller
  • 1 fél fej kelkáposzta
  • 1 db fokhagyma
  • 1 pár GM virsli
  • 150 g joghurt
  • 1 ek keményítő
  • 0.5 tk őrölt fűszerkömény
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk só, bors
  • 1 l viz

Elkészítés

  • A félbevágott vöröshagymát és a karikára vágott répát az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát is.
    leves6
  • A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát valamint ízesítjük, köménymaggal, majoránnával, ízlés szerint zúzott fokhagymával.
    leves5
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadjuk a felszeletelt kelkáposztát. 
    leves4
  • Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
  • Pár perc főzés után hozzáadjuk a joghurtos habarást. A joghurtot kikeverjük a keményítővel a levesből hozzámerünk 1-1 kanálnyit és elkeverjük vele, a műveletet addig ismételjük, amíg a joghurt hozzá nem melegszik a leveshez, ekkor hozzáöntjük. Pár perc alatt összefőzzük és tálalhatunk is.
    leves3

Tápanyagok

kalória: 292kcal | szénhidrát: 50.9g | fehérje: 12.6g | zsír: 6.5g | telített zsír: 2.9g | többszörösen telített zsír: 0.8g | egyszeresen telített zsír: 2.4g | koleszterin: 19.9mg | rost: 12g | cukor: 14.1g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

Csicsókakrémleves

Felejtsd el a boltban kapható, por állagú, egyenízű leveseket, és dobj össze inkább egy csicsókakrémlevest!
Nézd meg ezt a receptet!
Vegán csicsókakrémleves.
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Zellerkrémleves

A zellergumó tökéletes választás, mert a belőle készült krémleves igazán ízletes és a legjobb választás a hidegebb napokra is.

Elolvasom