Frankfurti leves

Forró leves az őszi napokra

A hideg, borongós őszi időben egy tál leves igazi kincs . Ebben a receptben a klasszikus frankfurti levest gondoljuk újra, hogy könnyebben beilleszthető legyen az egészséges életmódba.

Mi a trükk?

A leves elkészítéséhez az alapanyagokat kell jól megválasztani illetve az arányokon módosítani. A frankfurti leves egyik fő alapanyaga a kelkáposzta, ami egy szuper őszi-téli zöldség, gazdag ásványi anyagokban pl. magnézium, kálcium, valamint tartalmaz A és C vitamint is. A burgonya a másik fő hozzávaló, aminek a mennyiségének nagyobb részét sárgarépával és más zöldséggel pl. zeller, csicsóka, lehet helyettesíteni. A virsli szintén kötelező elem, nagyon fontos, hogy jó minőségű, magas hústartalmú fajtát válasszunk. A lisztes tejfölös habarás helyett pedig joghurt alapú verziót érdemes használni.

leves2

Frankfurti leves recept

Forró leves az őszi napokra. Ráadásul a frankfurti leves clean köntösben, katt a receptre és készítsd el már ezen a hétvégén!
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 40 minutes
Típus: Leves
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: frankfurti, leves, ősz
Tálalás: 2
Kalória: 292kcal
Cost: 2000 Ft

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

Csicsókakrémleves

Felejtsd el a boltban kapható, por állagú, egyenízű leveseket, és dobj össze inkább egy csicsókakrémlevest!
Nézd meg ezt a receptet!
Vegán csicsókakrémleves.

Olvass további hasznos tartalmakat: