Csicsókakrémleves

Akik belekezdenek az életmódváltásba, gyakran többet mozognak és tudatosabban étkeznek. Ennek köszönhetően új ételeket próbálnak ki. Lépjünk hát ki a komfortzónánkból, és kísérletezzünk! Próbáljunk ki minél több új alapanyagot, ízt, textúrát! Mostani receptünk ebben fog segítséget nyújtani. Tehát kalandra fel, és próbáld ki a csicsókát!

A csicsókát régen a szegények krumplijaként emlegették, egészségjavító hatása régóta ismert. Segít a fogyásban, és hosszú időre eltelít. A vegetáriánusoknak jó hír, hogy hatféle esszenciális aminosavat is tartalmaz, ami a fehérjepótlásban hasznos!

Konyhai tippjeink a csicsóka felhasználására:

A csicsókát visszafogottan fűszerezd, hogy megőrizd karakteres ízét. Az ételekben nyugodtan társíthatod krumplival, zellerrel, fehérrépával, mert ezek nem nyomják el, ráadásul mérsékelik a felfúvó hatását. A megpucolt gumókat tedd citromos vízbe, hogy ne veszítsék el a színüket. A főzés előtti áztatás egyúttal a zöldség némelyek számára zavaró édeskés ízét is mérsékli.

Vegán csicsókakrémleves.

Csicsókakrémleves

Felejtsd el a boltban kapható, por állagú, egyenízű leveseket, és dobj össze inkább egy csicsókakrémlevest!
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 30 minutes
Típus: Leves
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: alacsony szénhidrát, csicsóka, leves, vegán
Tálalás: 2
Kalória: 263kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 250 g csicsóka
  • 150 g burgonya
  • 40 g póréhagyma
  • 2,5 dl növényi tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk só, bors
  • 1 tk olíva olaj

Elkészítés

  • Készítsd elő a hozzávalókat: A csicsókát és a burgonyát alaposan tisztítsd meg. Mivel a csicsóka felülete elég egyenetlen, nem lesz könnyű dolgod. Mosd meg, és vágd kisebb darabokra őket. A póréhagymát és a petrezselymet aprítsd fel.
    Vegán csicsókakrémleves.
  • A póréhagymát kezd el kevés olajon megdinsztelni.
  • Először a burgonyát add hozzá ,majd pár perc után a csicsókát és
    Vegán csicsókakrémleves.
  •  Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket.
    Vegán csicsókakrémleves.
  • Ízesítsd sóval, borssal és petrezselyemmel majd az egészet főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt .
    Vegán csicsókakrémleves.
  • Ha a zöldségek puhára főttek, pépesítsd botmixerrel és öntsd hozzá a tejszínt. Várd meg míg ismét felforr ezután már tálalhatod is.
    Vegán csicsókakrémleves.

Tápanyagok

kalória: 263kcal | szénhidrát: 46g | fehérje: 4g | zsír: 2g | telített zsír: 1g | rost: 4g | cukor: 22g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

 

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Sütőtök krémleves kókusztejjel

Klasszikus őszi hangulatú leves, melyből mi most finom, egészséges krémlevest készítünk. Jó tudni, hogy a sütőtök sok A-vitamint tartalmaz, ami jót tesz a bőrnek, a hajnak és az immunrendszernek. 
Nézd meg ezt a receptet!

Sült pisztráng bulgurral és salátával

Ropogósra sült pisztráng, bulgurral és salátával. Egy igazán egészséges recept.
Nézd meg ezt a receptet!
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: