Diétás harcsapaprikás

Harcsapaprikás recept egészségesen, laktózmentesen
Reform harcsapaprikás hajdina tésztával
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás harcsapaprikás
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 310 Zsírból származó energia: 72
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 8g 12%
Szénhidrát: 30g 10%
Fehérje: 33g 66%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Elkészítési idő
45perc
Költség
Hozzávalók
Ennyi adagra: adag
Reform harcsapaprikás hajdina tésztával
Értékelés
Szavazatok: 1
Értékelés: 5
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Funkciók
Hozzáad az étrendtervezőhöz:
Hozzáadtuk az étrendtervezőhöz.
Receptkártya nyomtatása
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Tápanyagadatok
Diétás harcsapaprikás
Mennyiség egy adagban
Energiatartalom: 310 Zsírból származó energia: 72
% DV (napi érték)*
Összes zsírtartalom: 8g 12%
Szénhidrát: 30g 10%
Fehérje: 33g 66%
* A százalékos napi értékek kétezer kalóriás étrendre vonatkoznak.

Elkészítés:

  1. Előkészületek: A vöröshagymát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre. A halfiléket mindkét oldalukon besózzuk. A főzés során szükség lesz egy serpenyőre és egy lábosra, valamint legalább 2 nagy lapos tányérra.
  2. A halfilét 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd vékonyan zablisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, majd a zablisztes halszeleteket 1 percig sütjük. Fontos, hogy ne süsd tovább, éppen csak meg kell pirítani. Tegyük konyhai papírtörlőre, hogy a zsiradékot felszívja.
  3. Egy lábasban egy kevés kókuszzsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a paradicsomot és a paradicsompürét, és ismét lángon pároljuk.
  4. Ha a paradicsom szétfőtt felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk, majd beletesszük a halszeleteket és alacsony lángon főzzük tovább. A 3 dl vizet nyugodtan add hozzá, még akkor is ha levesesnek tűnik, mert a habarással sűrűbb lesz.
  5. Amint a lábosba került a hal azonnal elkészítjük a habarást, hiszen innentől kezdve 5 percig főzhetjük csupán. Ehhez a kókusztejet, a zablisztet és a tápióka keményítőt alaposan elkeverjük. Amint kész hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a habarást az ételhez. Ez azt jelenti, hogy a paprikás szaftjából 2 kanállal a habarásba teszünk így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Óvatosan, a halszeleteket elkeverjük, majd lefedve 2-3 perc alatt készre fűzzük. (Fontos, hogy valódi kókusztejet használj! A kókuszalapú italok, mint az Alpro, stb.. nem alkalmasak. Ha a szaftot kicsit hígabban szereted a tápióka keményítőt elhagyhatod.)
  6. A harcsapaprikáshoz mi köretként hajdina tésztát adtunk, mely egy sokkal egészségesebb, lisztmentes megoldás. De kipróbálhatjátok kedvenc diétás tésztáitokkal is, mint pl kölestésztával, vagy üvegtésztával.