Finom, ízletes és tápláló
Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Talán így is lehetne jellemezni a csirkéből, bulgurból, édesburgonyából és friss zöldségekből készített főételt, amely gazdag ízélményt nyújt, ugyanakkor értékes tápanyagokat tartalmaz. A mostani receptünkkel azoknak kívánunk kedvezni, akik a hasznosat az élvezetekkel szeretnék párosítani.
A teljes kiőrlésű gabonának számító bulgur remek alternatíva köretként, hiszen alacsony kalóriatartalma miatt diétázók, fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják. Erősíti a csontokat, vitaminokban gazdag, ráadásul a szervezetünk számára létfontosságú omega-6-tartalma sem elhanyagolható.
Mellette helyet kapott a tányéron a napjainkban igencsak felkapott édesburgonya, melyet frissen és fagyasztva is meg lehet vásárolni a kisebb-nagyobb közértekben. Kiemelkedő béta-karotin forrás, ráadásul alacsony glikémáiás ételről van szó. A fogás fő elemét a csirkemell adja, amely bővelkedik fehérjében. Igény esetén párolt zöldségekkel és light öntettel lehet feltálalni ezt a főételt.
Roston csirkemell bulgurral és párolt zöldségekkel
Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- 2 db édesburgonya
- 50 g bulgur egy bögre
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 db gomba
- 1 db hagyma
- 1 db répa
- 1 db cukkini
- 1 kiskanál só
- 0,5 doboz natúr joghurt
Elkészítés
- A csirkét vágjuk vékony szeletekre, majd ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal és egyéb fűszerkeverékekkel.
- Ezt követően tegyünk fel főni a bulgurhoz annyi vizet, amely a kétszerese az elkészteni kívánt köretünknek. Miután a víz elérte a kellő hőfokot, öntsük rá a bulgurra, és hagyjuk 10 percig főni.
- Az édesburgonyát vágjuk vékony szeletekre – a fagyasztott változatot értelemszerűen nem kell –, majd tegyük a sütőbe 200 fokon 20 percre.
- A felszeletelt és beízesített csirkét tegyük kis olíva olajra (ne az extra szűz változatot használjuk), majd süssük magas hőfokon 3-4 percig. Ezt követően fordítsuk meg, és a másik oldalát is készítsük el ugyanígy.
- A felszeletelt zöldségeket serpenyőben, fedél alatt pároljuk 10 percig, egy kis olívaolajba forgatva. Igény esetén egy kis natúr joghurttal (só + bors) fel lehet dobni az ételt.
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!