Roston csirkemell bulgurral és párolt zöldségekkel

Finom, ízletes és tápláló

Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Talán így is lehetne jellemezni a csirkéből, bulgurból, édesburgonyából és friss zöldségekből készített főételt, amely gazdag ízélményt nyújt, ugyanakkor értékes tápanyagokat tartalmaz. A mostani receptünkkel azoknak kívánunk kedvezni, akik a hasznosat az élvezetekkel szeretnék párosítani.

A teljes kiőrlésű gabonának számító bulgur remek alternatíva köretként, hiszen alacsony kalóriatartalma miatt diétázók, fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják. Erősíti a csontokat, vitaminokban gazdag, ráadásul a szervezetünk számára létfontosságú omega-6-tartalma sem elhanyagolható.

Mellette helyet kapott a tányéron a napjainkban igencsak felkapott édesburgonya, melyet frissen és fagyasztva is meg lehet vásárolni a kisebb-nagyobb közértekben. Kiemelkedő béta-karotin forrás, ráadásul alacsony glikémáiás ételről van szó. A fogás fő elemét a csirkemell adja, amely bővelkedik fehérjében. Igény esetén párolt zöldségekkel és light öntettel lehet feltálalni ezt a főételt.

Roston csirkemell recept

Roston csirkemell bulgurral és párolt zöldségekkel

Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Talán így is lehetne jellemezni a csirkéből,
bulgurból, édesburgonyából és friss zöldségekből készített főételt.
Előkészület: 5 minutes
Főzés: 15 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Magyaros
Kulcsszó: bulgur, csirkemell, párolt zöldség
Tálalás: 2
Kalória: 262.8kcal
Cost: 2500 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 300 g csirkemell
  • 2 db édesburgonya
  • 50 g bulgur egy bögre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 db gomba
  • 1 db hagyma
  • 1 db répa
  • 1 db cukkini
  • 1 kiskanál
  • 0,5 doboz natúr joghurt

Elkészítés

  • A csirkét vágjuk vékony szeletekre, majd ízlés szerint fűszerezzük meg sóval, borssal és egyéb fűszerkeverékekkel.
  • Ezt követően tegyünk fel főni a bulgurhoz annyi vizet, amely a kétszerese az elkészteni kívánt köretünknek. Miután a víz elérte a kellő hőfokot, öntsük rá a bulgurra, és hagyjuk 10 percig főni.
  • Az édesburgonyát vágjuk vékony szeletekre – a fagyasztott változatot értelemszerűen nem kell –, majd tegyük a sütőbe 200 fokon 20 percre.
  • A felszeletelt és beízesített csirkét tegyük kis olíva olajra (ne az extra szűz változatot használjuk), majd süssük magas hőfokon 3-4 percig. Ezt követően fordítsuk meg, és a másik oldalát is készítsük el ugyanígy.
  • A felszeletelt zöldségeket serpenyőben, fedél alatt pároljuk 10 percig, egy kis olívaolajba forgatva. Igény esetén egy kis natúr joghurttal (só + bors) fel lehet dobni az ételt.

Notes

Roston csirkemell recept
Roston csirkemell recept

Tápanyagok

kalória: 262.8kcal | szénhidrát: 19.3g | fehérje: 35g | zsír: 4.7g | telített zsír: 1g | többszörösen telített zsír: 0.8g | egyszeresen telített zsír: 1.6g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 96mg | rost: 4.6g | cukor: 0.2g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Saláta wrap recept

Dobd össze a kedvenc wrapedet egészséges verzióban és kezd egészségesen az új évet.
Nézd meg ezt a receptet!
wrap2

Vegán zöldséges tészta recept

Vajon tényleg le kell mondanunk a tésztáról, ha életmódot váltunk? Hát persze, hogy nem!
Nézd meg ezt a receptet!
Tavaszi tészta
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: