Finom, ízletes és tápláló
Egy klasszikus ebédvariáció, modern alapanyagokból. Talán így is lehetne jellemezni a csirkéből, bulgurból, édesburgonyából és friss zöldségekből készített főételt, amely gazdag ízélményt nyújt, ugyanakkor értékes tápanyagokat tartalmaz. A mostani receptünkkel azoknak kívánunk kedvezni, akik a hasznosat az élvezetekkel szeretnék párosítani.
A teljes kiőrlésű gabonának számító bulgur remek alternatíva köretként, hiszen alacsony kalóriatartalma miatt diétázók, fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják. Erősíti a csontokat, vitaminokban gazdag, ráadásul a szervezetünk számára létfontosságú omega-6-tartalma sem elhanyagolható.
Mellette helyet kapott a tányéron a napjainkban igencsak felkapott édesburgonya, melyet frissen és fagyasztva is meg lehet vásárolni a kisebb-nagyobb közértekben. Kiemelkedő béta-karotin forrás, ráadásul alacsony glikémáiás ételről van szó. A fogás fő elemét a csirkemell adja, amely bővelkedik fehérjében. Igény esetén párolt zöldségekkel és light öntettel lehet feltálalni ezt a főételt.

Roston csirkemell bulgurral és párolt zöldségekkel
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!