Élelmiszerek rost tartalma – táblázat
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek
A laktóz a tej és tejtermékekből származó természetes cukor, amely nem képes közvetlenül felszívódni. A vékonybél bolyhainak tövében található laktáz enzim
Név (100g) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Rost (g) Kókuszolaj – Kókuszzsír 3677 / 878
Név (100g v. lásd megjegyzés) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Rost (g) Avokádó 672
Tejtermékek: Név (100g v. lásd megjegyzés) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Rost
Név (100g) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Barackmag 2535 / 606 24 13 51 Brazil
Név (100g) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Rost (g) Bárányhús 812 / 194 19,7 0,3
Név (100g) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Rost (g) Angolna 1200 / 285 15,0 –
Név (100g v. lásd megjegyzés) Kalória (kJ / kcal) Fehérje (g) Szénhidrát (g) Zsír (g) Acai bogyó 292 /