Tavaszi reteksaláta recept

Tavaszi retek saláta

A hosszú tél után jólesik újra színes, friss zöldségekkel teli fogásokat készíteni. A kora tavaszi zöldségeink egyik a hónapos retek, amely igazi vitaminbomba és szinte pillanatok alatt elkészül. 

Miért hasznos retket fogyasztani? 

A hónapos retek B-vitaminokban, ásványi sókban, vasban, kénben, káliumban, kalciumban és foszforban gazdag zöldség. A teljes növény felhasználható hiszen a leveles szára főzve, vagy párolva zöldséglevesek alapanyagaként, köretként de akár pesztóként felhasználva is rendkívül finom. A retek másik nagy különlegessége a benne rejlő kén. Kéntartalma segít helyreállítani a bőr megfelelő pH-értékét, illetve enyhíti a bőrgyulladást. Valamint elősegíti a vértisztító folyamatokat, gátolja a vörösvérsejtek pusztulását. Mivel 95 százaléka víz ezért segít hidratálni a szervezetet, ezenkívül fertőtlenítő hatásaként enyhíti a húgyúti gyulladásokat és elősegíti a méreganyagok távozását. Alacsony a glikémiás-indexe így fogyasztása minimálisan hat a vércukorszintre.

reteksali1

Reteksaláta

Készítsd egy nagy adag friss zöldségekből álló retek salátát, amely szuper kísérő lehet egy meleg tavaszi napnak.
Előkészület: 3 minutes
Főzés: 5 minutes
Típus: Saláta
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: borsó, retek, saláta, tavasz
Tálalás: 2
Kalória: 158.3kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 fél uborka
  • 2 szál új hagyma
  • 1 bögre zöld borsó
  • 1 csomag petrezselyem
  • 50 g feta sajt

Öntet

  • 2 ek almaecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 1 tk só,bors

Elkészítés

  • A retkeket az uborkával együtt mosd meg és kisebb darabokra szeleteld fel majd szórd egy nagyobb tálba.
  • Ha fagyasztott borsót pár perc alatt forró vízben főzd meg majd add a zöldséges alaphoz.
  • Ezután jöhet a felaprított petrezselymet amelyet szintén adj a zöldségekhez.
    reteksali4
  • Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet keverd össze, majd add hozzá az olajat is. Locsold a salátára és pihentesd a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Feta sajttal díszítsd.
    reteksali3

Tápanyagok

kalória: 158.3kcal | szénhidrát: 7g | fehérje: 4.4g | zsír: 12.6g | telített zsír: 4.7g | többszörösen telített zsír: 0.9g | egyszeresen telített zsír: 6.3g | koleszterin: 22.3mg | rost: 1.2g | cukor: 5.6g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Tavaszi shakshuka recept

Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kielégíthetjük a zöldségek utáni vágyainkat és a konyhánkban is a tavaszi hangulatot teremthetünk.
Nézd meg ezt a receptet!
Green shakshuka
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: