Mi az a mikrobiom?
Hogyan hat táplálkozásunk az idegrendszerünkre? Milyen a kapcsolat van a bélflóra és az immunrendszer között?
Hogyan hat táplálkozásunk az idegrendszerünkre? Milyen a kapcsolat van a bélflóra és az immunrendszer között?
A béta-glükánok (ritkábban béta glucan) bizonyos növényekben, gombákban és baktériumokban előforduló poliszacharidok, azaz komplex szénhidrátok, melynek több altípusát különítik el.
Ha megnézzük a leggyakoribb egészségügyi problémákat, – úgy mint az ízületi betegségek (arthritisz), diabétesz, magas vérnyomás, asztma, IBD,… – azt
A téli időszak mindannyiunk számára igényel némi felkészülést. A kórokozók elterjedése mellett a legalább három hónapig tartó napfény és a
A D-vitamin (orvosi nevén kalciferol) kicsit kilóg a vitaminok sorából, mivel szervezetünk maga állítja elő, ezért szokták D-hormonnak is nevezni.
A savanyúságok olyan fermentált élelmiszerek, melyek nem csak jól esnek az ebéd mellé, de rengeteg egészségügyi céllal bírnak. Ismerd meg
Ne becsüld alá a növények természetes immunerősítő hatását! Napjainkban sok mindent kapszulákra bízunk, mégsem vagyunk egészségesek. Kevesen tudjuk, hogy a természet
Az emésztőrendszer egészsége sokkal több mindenről szól, mint gondolnád! Nem csak a gyomor fájdalmairól, vagy az anyagcsere sebességéről van ugyanis