Végre itt a tavasz. Az időjárás szokás szerint szeszélyes, az évszakkal járó szabadság még egy kicsit várat magára – de ettől még érdemes kihasználni a (többnyire) napfényes időszakot, hogy különleges ételekkel és szabadtéri testmozgással formába lendülhessünk.
A téli nehéz ételek után ideje egy kicsit könnyebbre vennünk a figurát: fogyasszunk olyan laktató és finom fogásokat, amelyek után nem kell rögtön kajakómáson kidőlnünk a kanapén. Frissítő, felpörgető, egészséges fogásokat a tiszta táplálkozás jegyében – organikus összetevőkből, mesterséges ízfokozók és tartósítószerek nélkül.
Ehhez szerencsére nem kell keresgélnünk – íme öt szuper Clean Eating recept, amelyekkel fitt és ízélményekben gazdag tavaszunk lehet!
Tavaszi shakshuka
Tavaszi hangulat, finom zöldségek, ütős fűszerek. A shakshuka egy paprikával, paradicsommal készített, fűszeres, buggyantott tojásos fogás, amely tökéletes minden évszakra. Kicsit hasonlít a lecsóhoz – úgyhogy lecsórajongóknak mindenképp megéri kipróbálniuk –, de jóval fűszeresebb. A markáns ízek kedvelőinek tökéletes választás.
A recepthez katt ide:
Tavaszi shakshuka recept
Kecskesajtos céklasaláta
A salátarajongók garantált kedvence lesz ez a különleges saláta. A kecskesajtos céklasaláta remek példa, hogy a zöldségek és a gyümölcsök néha milyen szuper kombinációt alkothatnak. Egy nagyon egészséges, finom és könnyű fogásról van szó – amit a narancs különösen megdob. De akkor is kiváló, ha a gyümölcsöt paradicsomra cseréljük.
A recepthez katt ide:
Kecskesajtos céklasaláta
Clean cézársaláta
A saláta – amely nevét a közhiedelemmel ellentétben nem Julius Caesarról, hanem egy olasz vendéglősről, Cesare Cardiniről kapta – nem véletlenül olyan népszerű: a friss és ropogós saláta, az ínycsiklandó öntet és a pirított csirkemell kombója verhetetlen. Más kérdés, hogy az étteremben, gyorsétteremben vagy ételrendeléssel kapható cézársaláta sokszor nem egészséges, a brutálmagas kalóriatartalmú, mesterséges anyagokkal dúsított öntet miatt.
Ez a Clean verzió viszont tuti jó választás a fitt étrendhez – ebédre és vacsorára is tökéletes:
Citromos, olajbogyós csirke
Elég fél óra, egy kis csirke, meg némi növényi tejszín, citrom, fokhagyma és olajbogyó – és máris egy szuper fogást kapunk, amely dúskál az izomépítéshez elengedhetetlen fehérjében és az egészséges telítetlen zsírsavakban.
Egy szuper ételről van szó: a citrom savassága fellazítja a húsok rostjait – garantált a szaftos, puha állag –, az olajbogyó és a tejszín pedig új szintre emeli a fogást.
Több körettel is elkészíthető:
a kuszkusz, a bulgur és a teljes kiőrlésű tészta is kitűnően illik hozzá.
Íme a recept:
Citromos-olajbogyós csirke
Céklás bulgur rizottó
Végezetül egy klasszikus olasz fogás, Clean verzióban. Az olasz konyha fantasztikus, azonban egy dolgot el kell ismernünk: a legtöbb olasz étel eredeti változata nem biztos, hogy a legjobb választás, ha fogyni, szálkásodni szeretnénk. Szerencsére akkor sincs gond, ha szűk a kalóriakeretünk, de itáliai ízekre vágyunk: ez az ínycsiklandó, céklával felspécizett bulgur rizottó kitűnő fogás az olasz gasztroélmény jegyében.
Miért pont bulgur?
Mert a bulgur az egyik legjobb glikémiás indexszel rendelkező szénhidrát. Lassan szívódik fel, így garantált a jóllakottság és a kiegyensúlyozott vércukorszint. A rizottóhoz pedig azért jó választás, mert képes úgy viselkedni, mint a rizs: ugyanolyan krémes állagot érhetünk el vele, egészségesebb verzióban.
Íme a recept:
Céklás bulgur rizottó
És ez még csak öt recept volt a több mint 300 közül!
Ha többre vágysz, próbáld ki a Clean Eating Életmódprogramot – mindössze 90 Ft-ért!
? 300+ egészséges, finom recept – hetente újabbakat küldünk
? Kipróbált, bevált mintaétrendek
? 5 db e-könyv, összesen több mint 15.000 Ft értékben!
? Hetente több Clean Eating cikk, hogy motivált maradj!
Kattints, és regisztrálj: bit.ly/csatlakozz-a-clean-