Kölesbundás csirke kuszkusszal

Fitnesz rántott hús receptünk már van, most viszont egy még annál is érdekesebb receptet hoztunk. Ennek a húsnak a panírja vastag, ropogós liszt nélkül és a lehető legegészségesebb forrásból készült: kölesből.  A bunda így gluténmentes és csak jó szénhidrátokat tartalmaz. Külön öröm, hogy sütéséhez semmilyen zsiradékra nincs szükség. Hogy teljes legyen a történet köretként kuszkuszt választottunk, ami most karakteres, frissítő fűszerezéssel készült. Remek fogás lehet nyári ebédekre, vagy igazából bármikor, hiszen mindezt nagyon egyszerű elkészíteni. A kölesbundás hús teljesem gluténmentes, azonban a kuszkusz nem. Így aki arra érzékeny fogyassza pl. rizzsel.

Diétás panírozott csirkemell kölesben és kuszkusz

Kölesbundás csirke kuszkusszal

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Francia, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 621kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 800 g csirkemell filé
  • 150 g köles (puffasztott)
  • 200 g kuszkusz
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 db tojás
  • 1 csokor metélőhagyma
  • bors
  • 2 db szárított paradicsom

Elkészítés

  • Előkészületek: A csirkemelleket mosd meg és vágd egyenletes szeletekre. Jó, ha picit klopfolsz rajta. A puffasztott kölest a zacskóban alaposan törd össze. A petrezselyem zöldjét és a snidlinget vágd apróra, a szárított paradicsomot pedig pici kockákra. Egy tányérban verd fel a tojásokat. A sütőt melegítsd elő 250 fokra. Egy tepsit bélelj ki tapadásmentes sütőpapírral.
  • A csirkemell szeleteket sózd és borsod. Ezután jön a dupla panírozás. A csirkét mártsd a felvert tojásba, majd a kölesbe. Ezután ismét tojás és ismét köles. Az így készült szeleteket tedd a tepsire, majd ha mindegyik készen van tedd a sütőbe 25-30 percre, alsó-felső fokozaton. Ha szeretnék mindkét oldalon rápirult szeleteket, akkor 15 perc után fordítsd meg.
  • Amíg sül a hús készítsd el a kuszkuszt. Egy lábasban forralj négy és fél deci sós vizet. Ha már forr öntsd bele a kuszkuszt , majd keverd bele a petrezselyemzöldet, a snidlinget. Kapcsold és a szárított paradicsomot. Vedd le a lángot és lefedve hagyd állni 15 percig. Nagyon fontos, hogy a víz ne legyen se több, se kevesebb és fedő alatt hagyd állni.

Notes

Tipp: A kuszkuszt tovább ízesítheted olíva olajjal.

Tápanyagok

kalória: 621kcal | szénhidrát: 67g | fehérje: 66g | zsír: 8.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Glutánmentes, diétás rántott hús kuszkusszal

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: