Gyors és könnyű Különleges ízek

Kecskesajtos céklasaláta recept

Kecskesajtos céklasaláta

Szereted a különleges salátákat? El tudod képzelni, hogy a gyümölcs is jól tud passzolni a zöldségekkel? Akkor ezt a balzsamecetes céklasaláta receptet neked ajánljuk.

A cékla egy salátanövény, mely a répafélék családjába tartozik, ezért régies néven céklarépának is hívják. A mediterrán régióból származik, Magyarországon a 17. század óta ismert. Annak ellenére, hogy  felhasználási területe igen széles, hazánkban mégsem vált túl népszerűvé, szinte csak savanyúságként fogyasztjuk. A cékla A-, C-, illetve B-vitaminokban, béta-karotinban gazdag növény, de sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot, kalciumot is tartalmaz. A betain nevű vegyület az, amely a cékla erős vörös színét adja, amely jót tesz a májnak, mert a méreganyagok lebontása során keletkező szabadgyököket segít semlegesíteni. Folsavat is tartalmaz, amit a boldogság vitaminjaként tartanak számon. Ez az anyag elősegíti a jó közérzetet, az öröm, bátorság, optimizmus fenntartását. Emellett szerepe van a haj növekedésében, a sebek gyógyulásában és különösen fontos kismamáknak is, mert segíti az embrió helyes fejlődését. Továbbá a cékla gátolja a ráksejtek szaporodását, javítja a vérképződést, csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt.

Kecskesajtos céklasaláta

Kecskesajtos céklasaláta

Könnyen elkészíthető, laktató saláta, amely főételként is megállja a helyét.
Előkészület: 15 minutes
Típus: Főétel, Salad, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Vegetáriánus
Kulcsszó: balzsamecet, cékla, kecskesajt, narancs
Tálalás: 2
Kalória: 221.4kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Ez a saláta kiváló akkor is, ha a narancsot paradicsomra cseréled! 

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Balzsamecetes sült zöldségek és gyümölcsök

Ez a recept tökéletes jolly joker fogás, hiszen az őszi-téli szezonális zöldségek és gyümölcsök felhasználásával készül. Bátran kombináljuk a gyümölcsöket a zöldségekkel hiszen ízekben és textúrákban gazdag fogások kerekednek belőlük.
Nézd meg ezt a receptet!

 

Tetszett? Oszd meg :)