Így spórolj a Clean Eatinggel! – Egészséges élet, pénztárcabarát módon

Az egészséges élet drága. A konditerem- és wellnessbérletek, a vitaminok, különféle táplálék-kiegészítők és az ultrazsírszegény kalóriamentes alacsony szénhidráttartalmú superfoodok gyorsabban lefosztják a pénztárcát, mint Marika néni a hentespultot farhátakció idején.

De nem feltétlenül kell eszelős költségekbe verni magunkat, ha egészséges életre vágyunk – és nem kell Marika nénivé se válnunk, görcsösen lesve az aktuális szupermarketes akciókat.

Íme néhány pénztárcabarát tipp az egészséges élethez és a Clean Eatinghez!

Az otthonod a konditermed – a tested a súlyzókészleted!

A saját testsúlyos edzést sokan lefitymálják, mondván, hogy bizonyos szint felett már nem jár igazi kihívásokkal – és nem lehet izmot növelni vele.

Pedig de – csak jól kell csinálni. Lehet, hogy képesek vagyunk letolni 100 fekvőtámaszt vagy guggolást, de az sokat nem segít az izomnövelésben. De könnyen nehezíthetjük a gyakorlatokat, és progresszívan növelhetjük az ellenállást. Mindenféle súlyok nélkül.

Például sima fekvő helyett toljunk emelt lábas fekvőt. Aztán ha jól megy, csináljuk úgy, hogy csak az egyik lábunk van lent. Aztán tegyük messzebb egyik kezünket, hogy a másik oldalunk domináljon – és vice versa. Támaszkodjunk csak az ujjainkkal az egyik kezünkön. Aztán már csak egy ujjal – a végén pedig (ha mindent jól csináltunk, és a folyamatos erőnövelésre törekedtünk) azt vesszük észre, hogy képesek leszünk egykezes fekvőtámaszokat csinálni.

Ezt pedig minden gyakorlattal megcsinálhatjuk – és mivel relatíve nagy nehézségű mozgásokat végzünk, alacsony ismétlésszámmal, könnyen izmot növelhetünk, súlyzók nélkül, otthon, akár két Zoom call közt.

Főzzünk!

A kényszerű otthonlét sokunknak járt anyagi veszteséggel – de az ételfutárok több megrendelést kaptak, mint valaha. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy bár az ételrendelés roppant kényelmes, sokkal költségesebb, mintha magunknak főznénk. Rengeteget spórolhatunk azzal, hogy megtanulunk néhány receptet, és mi készítjük el a legtöbb fogást – arról nem is beszélve, hogy így biztosan tudhatjuk, pontosan mi kerül asztalunkra.

Gyűjtsünk recepteket – és tervezzük meg étrendünket!

A bevásárlás nem egy könnyű feladat, és simán előfordulhat, hogy jóval többet költünk, mintha stratégikusan közelítenénk meg a kérdést.

Először is, nézzünk körül otthon, mi van az éléskamrában és a hűtőben, nehogy feleslegesen vásároljunk.

Aztán gondolkozzunk el azon, milyen ételeket szeretnénk elkészíteni az elkövetkező időszakban. Nézegessünk recepteket, írjuk össze, mit tervezünk kipróbálni a közeljövőben.

Aztán írjunk listát – fontossági sorrendben!

Minden háztartásban akad 5-6 recept, amelyekkel tuti nem lőhetünk mellé – ezekhez mindenképp vegyük meg a hozzávalókat. Gondoskodjunk az alapvető, mindennap fogyasztott élelmiszerekről, és utána jöhetnek az extra dolgok.

A legjobban – és a legbiztonságosabban – akkor járunk, ha online vásárolunk.

Íme néhány tuti recept, amivel nem lőhetünk mellé:

Ragaszkodjunk a listánkhoz – és sose vásároljunk be éhesen!

A bevásárlás praktikus időpontja mindig étkezés utánra esik – különben azon kaphatjuk magunkat, hogy rengeteg snacket és édességet raktunk be (virtuális) bevásárlókosarunkba.

Lakjunk előbb jól – aztán jöhet a kajashopping. És sose térjünk el nagyon a listától, maximum 1-2 extra tételt engedélyezzünk.

Kerüljük a kényelmes ételeket!

A reszelt sajt, a felporciózott gyümölcs, az előre elkészített saláta lehet, hogy praktikus – de sokkal többe kerül, mintha mi magunk végeznénk el a műveleteket. Bevásárlás után szánjunk rá egy kis időt, és reszeljünk magunknak előre sajtot, porciózzuk fel a gyümölcsöket, készítsük el a salátát, és használjunk vákuumcsomagolást. Pénztárcánk és jövőbeli énünk megköszöni majd a gondoskodást.

Használjuk fel a meglévő alapanyagokat!

Először nézzünk körül a hűtőnkben, és készítsünk ételeket a jelenleg megtalálható alapanyagokból – és csak utána vásároljunk be.

A Clean Eating receptkeresőjével pillanatok alatt találhatunk szuper recepteket az adott hozzávalókhoz: KATT IDE hozzá, és jelöld be a kívánt hozzávalókat a jobb oldalon!

Ezekkel a tippekkel pénztárcabarát módon lendülhetünk szuper formába!

Próbáld ki a Clean Eating Életmódprogramot – 7 napos pénzvisszafizetési garanciával!

? 300+ egészséges, finom recept – hetente újabbakat küldünk
? Kipróbált, bevált mintaétrendek

? 5 db e-könyv, összesen több mint 15.000 Ft értékben!

? Hetente több Clean Eating cikk, hogy motivált maradj!

Kattints, és regisztrálj: bit.ly/csatlakozz-a-clean-eatinghez

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: