A sütőtök mellett télen a gránátalmának is szezonja van. Az antioxidánsokban, káliumban, kalciumban és C-vitaminban gazdag almamagok felhasználása sokrétű. Édes és sós ételekben egyaránt megállja a helyét.
Zamatos saláta receptünk igazi energiabomba a hideg téli napokra. Tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ellenben alig tartalmaz kalóriát.
Őszi gránátalma saláta
Hozzávalók
- 120 g bulgur
- 60 g édesburgonya
- 40 g gránátalma
- 70 g paradicsom
- 150 g rukkola
- 1 tk menta
- 1 csokor petrezselyem
Öntet
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek balzsamecet
- 1 ek mustár
- 1 tk méz
Elkészítés
- Az édesburgonyát megtisztítjuk es kisebb darabokra vágjuk majd 180 fokos sütőben megütjük.
- A bulgurt pici sóval kétszeres vízben megfőzzük es kicsit hagyjuk hűlni.
- Ez idő alatt a zöldségeket es a fűszernövényeket felaprítjuk és megtisztítjuk a gránátalmát.
- Ha megsült az édesburgonya kicsit hagyjuk kihűlni. Addig öaszeállitjuk az öntetet, a hozzávalókat összekeverjük.
- A saláta hozzávalókat összekeverjük és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. önmagában vagy húsokhoz köretként fogyasztatjuk.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!