A klasszikus fasírt gyermekkorunk egyik ikonikus kedvence. De lehet-e fasírtot készíteni húsmentes verzióban? Naná, hogy lehet! Jópár verzió megtalálható a receptárunkban is, de ezúttal bemutatjuk a tökéletes fasírtalternatívát, a hajdinafasírtot!
A hajdina pár éve vált újra népszerű gabonává. Rendkívül szuper tápanyagokat tartalmaz. Magas rost- és fehérjetartalommal bír, valamint tartalmaz kalciumot, magnéziumot, cinket és vasat is. Végül, de nem utolsó sorban: gluténmentes is.
Nem véletlenül foglalkoztunk vele külön cikkben is. 🙂
Hajdinafasírt
Hozzávalók
- 250 g főtt hajdina
- 70 g főtt vörös lencse
- 40 g zabliszt
- 1 szál újhagyma
- 1 tk majoránna
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk római kömény
- 1 tk só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek víz
Édesburgonya püré
- 500 g édesburgonya
- 80 g spenót
- 1 tk só, bors
- 1 tk olívaolaj
Elkészítés
- A hajdinát beáztatjuk 2-3 órára.
- Majd hajdinát és a vöröslencsét külön-külön megfőzzük, kb. kétszeres mennyiségű vízben, melyet sózunk. Leszúrjuk és hagyjuk őket kihűlni. Nem baj, ha szétfőnek tökéletes fasírt alap lesz.
- A kihűlt hajdinát és a vörös lencsét az összes hozzávalóval együtt egy mixerbe rakjuk és egynemű masszává turmixoljuk.
- Vizes kézzel gombócokat formázunk és sütőpapírral kibélelt sütőtálcán 180 fokon nagyjából 20 percig sütjük.
- Fogyaszthatjuk salátával, ehetjük főzelékek mellé, de finom mártogatósokkal vagy jelen esetünkben spenótos édesburgonyapürével is.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]https://cleaneating.hu/tudastar/a-hajdina-az-egyik-legtokeletesebb-szuperetel/
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!