Együnk minél több fügét
Nem csak aszalni vagy lekvárt érdemes főzni belőle, hanem nyersen fogyasztva igazán egészséges gyümölcs a füge.
A füge számos olyan ásványi anyagokat, vitamint tartalmaz, amelyek elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez: gazdag béta-karotinban, A-,C-,E-, és K-vitaminban, kalciumban és más ásványi anyagokban. A lila füge jelentős antioxidáns-forrás, segíti szervezetünket a szabad gyökök és az öregedés elleni küzdelemben.
Általában 100 gramm friss, nyers fügében kb. 16 gramm szénhidrát, 3 gramm rost található. Fehérje- és zsírtartalma együttvéve is csak 1 grammot tesz ki. Kalóriatartalma 74 kcal. Igyekezzünk inkább nyersen enni, hiszen aszalva sokkal magasabb lesz a szénhidrát tartalma.
A friss füge remek saláta alapanyag, de meg is süthetjük, grillezhetjük. Remek ízvilágot alkot dióval, túróval, valamint a különböző sajtokkal is. Egy kis füstölt sonkával, érlelt vagy friss sajtok társaságában egy igazán villantós vendégváró vagy könnyű vacsora. Remekül illik hozzá a rozmaring, kakukkfű és balzsamecet is. A szőlőhöz hasonlóan a fügefa levelei is ehetők. Leginkább hallal, rizzsel vagy zöldségekkel megtöltve szokás őket fogyasztani. Receptünkben egy kecskesajtos, sonkás verziót mutatunk be.

Rukkolás fügesaláta
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!
További könnyed, ízletes recept javaslataink: