A méltatlanul háttérbe szorított zöld leveles: a mángold
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!
A kukorica nem csak sárga színben pompázik: létezik fehér, piros, lila és fekete kukorica is, amelyek mind különleges ízvilággal rendelkeznek. A színes kukorica különösen gazdag antioxidánsokban. Ismerd meg az értékes gabonanövényt!
A körte szép, finom és tápláló gyümölcs. Amellett, hogy számos módon felhasználható, a körte egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő. Nem véletlen, hogy jelenleg mintegy 4000 fajtájáról tudunk. Miért érdemes fogyasztanod az idény alatt? Tudd meg cikkünkből!
A bab már évezredek óta része az emberi kultúrának. Tápértéke kiváló, felhasználási módja pedig rendkívül változatos. Mit érdemes tudni a babról? Olvasd el cikkünket.
Ezeket az alapanayagokat javasoljuk fogyasztásra, ha diétázol! Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdag ételek!
A málna egy igazi csodagyümölcs. Napi 3 maréknyi elfogyasztásával sokat tehetünk a látásromlás visszaszorításáért.
Nem csak a Halloween töklámpás elkészítésére alkalmas, hanem az egyik legszuperebb őszi/téli zöldségünk a sárga vitaminbomba: a sütőtök. A Dél-Amerikából
A szőlő az egyik legrégebben termesztett gyümölcsök egyike. Már időszámításunk előtt hatezer évvel ezelőtt is termesztették és még ma is
Ahogy a 77 jótanács a tiszta táplálkozásért c. ebookban is leírtuk, a fűszernövények többsége egészséges és tévhit az, hogy a