
Az olívabogyó remek természetes gyulladáscsökkentő
Apró, kapható zöld és fekete változatban, tele van vitaminnal, ráadásul a mediterrán konyha egyik kihagyhatatlan alapanyaga: íme az olívabogyó!
Apró, kapható zöld és fekete változatban, tele van vitaminnal, ráadásul a mediterrán konyha egyik kihagyhatatlan alapanyaga: íme az olívabogyó!
Ezeket az alapanayagokat javasoljuk fogyasztásra, ha diétázol! Fehérjében, vitaminban, ásványi anyagban és rostban gazdag ételek!
A gombák jót tesznek a csontjainknak, csökkenthetik a koleszterinszintet, de még a vérnyomásunknak is kedvezhetünk velük.
A tonhal létfontosságú zsírokat tartalmaz, így képes csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.
A méz ősidők óta az étrendünk fontos részét képezi. Méregtelenít, segíti a vérképzést, de immunerősítésre és megfázás ellen is bevethető!
Kevés kalória, magas tápérték: ez bizony az áfonya. Antioxidánsai révén az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Együnk belőle gyakran!
A vörös húsok remek fehérjeforrások, ráadásul tele vannak B-vitaminnal, cinkkel és vassal. A marha, a disznó és a bárány a legnépszerűbbek.
A cukkini 95 százaléka vízből áll. Tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal, ráadásul rendkívül alacsony a szénhidráttartalma.
A bőrünk, a szemünk és a csontjaink egészségéért más és más szerves vegyületek járulnak hozzá. Íme, ezeket érdemes tudni a vitaminokról!