Görög burgonyasaláta

Szeretjük a salátákat, és nem csak a könnyű zöldségekből készülteket, hanem gyakran kerül az asztalra burgonyasaláta is. Azonban életmódváltás vagy egy diéta közepén sajnos többnyire úgy gondoljuk, hogy nem fér bele az étrendünkbe egy finom burgonyasaláta.

Mióta az édesburgonya igazi sztár lett, a “hagyományos”, fehér társa mintha tiltólistára került volna. Pedig az újburgonya víztartalma magasabb, ezért a szénhidráttartalma lényegesen alacsonyabb. Így, ha az elkészítés során kerüljük a túlzottan olajos, zsíros, vajas, tartármártásos verziókat, egy igazán egészséges fogást varázsolhatunk belőle.

Főtt vagy héjában sült változatát nyugodtan fogyaszthatjuk, akár diéta idején is, de grillen vagy parázson megsütve szintén egészséges köret.

Itt az ideje, hogy a krumplival ne bánjunk túl mostohán. Nyugodtan fogyasszuk, csak okosan készítsük el! A legjobb, ha főzés után hagyod kihűlni, és úgy fogyasztod. Hogy miért? Rezisztens keményítőkről szóló cikkünkből megtudod.

Jelenlegi receptünkben egy görög ízvilágot mutatunk be.

Görög burgonya saláta recept

Burgonya saláta görögös verzióban
Előkészület: 5 minutes
Főzés: 15 minutes
Típus: Saláta
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: burgonya, diétás, egészséges, görög, olivabogyó, újburgonya
Tálalás: 2
Kalória: 713.2kcal
Cost: 1000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 100 g olívabogyó
  • 2 szál újhagyma

Öntet

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek citromlé
  • 1 csipet só,bors

Elkészítés

  • A burgonyát megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Közben az újhagymát és az olívabogyót felkarikázzuk.
  • A megfőtt burgonyáról a főzőlevet leöntjük és hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, felkarikázzuk vagy cikkekre vágjuk
    burgonya
  • A salátaöntethez a citromlevet elkeverjük mustárral, olívaolajjal majd sóval, borssal és a fűszernövényekkel ízesítjük.
  • A kihűlt burgonyát száraz serpenyőben pár percig pirítjuk majd hozzáadjuk a hagymát és az olívát is.
    burgonya
  • Végül meglocsoljuk az öntettel és összeforgatjuk, hogy minden darab burgonyát bevonjon. Ha valami - só, citromlé - hiányzik, pótold. Ha jársz olyan helyen, ahol kimérve van igazi görög olajbogyó, többféle: zöld, barna, fekete, kis és nagy szemű, azzal még finomabb.
    burgonya

Tápanyagok

kalória: 713.2kcal | szénhidrát: 47g | fehérje: 5.8g | zsír: 58g | telített zsír: 8g | többszörösen telített zsír: 6.1g | egyszeresen telített zsír: 42.2g | rost: 7.4g | cukor: 2.7g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: