Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink
Csirkés köleskása
A csirkés köleskása egy tartalmas, és tápanyagokban gazdag étel. Magas ásványi anyag és rosttartalommal, és nem utolsó sorban, gluténmentes.
Ízletes avokádókrém tükörtojással recept
Avokádókrémmel a finom és tápanyagban gazdag reggelikért! Ízletes, ráadásul az egészségünkre pozitívan hat. Tükörtojással remek napindító!
Tökéletes cukkinispagetti
A cukkinispagetti alapvetően csak egy köret lenne, ezért most kitaláltunk egy finom feltétet is rá.
Lencsefasírt
Lencse fasírt. Ha unod már a lencsefőzeléket próbáld ki a lencséből készült fasírtot, hogy biztos ne ússzon el a szerencséd.
Legolvasottabb írásaink
Milyen a jó reggeli?
Milyen reggeli jó egy egészséges szervezet számára? Mire érdemes odafigyelni? Melyek a leggyakoribb hibák a reggelik kapcsán?
FODMAP diéta – az emésztési gondok ellen
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – Kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg amikor a szokásosnál többet, vagy nehezebbet ettünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?
Legfrissebb írásaink
Több mint leveszöldség: a petrezselyemgyökér
A petrezselyemgyökér az alaplevek egyik meghatározó összetevője, de érdemes kiszakítani a megszokott keretekből, mivel aromás és tápanyagdús zöldségként bőven rejt még magában felfedeznivalót!
A brüsszeli káposztácska, avagy a kelbimbó
A kelbimbó izgalmas, színes receptek remek alapanyaga, az egészségünkre gyakorolt hatása pedig egészen elképesztő. Ha eddig csak távolról ismerted, ez a cikk neked szól!
Egy igazi superfood: a különleges berkenye
A berkenye egy csoda vitaminbomba, amely különlegesen fanyar íze ellenére is változatosan felhasználható a konyhában.
A gyökérzöldségek különleges gyöngyszeme: a zellergumó
A zellergumó barátságtalan külseje mögött valódi tápanyagbomba rejtőzik, ami izgalmas lehetőségeket kínál a konyhában is.
Amerika ajándéka: a zöldbab
A zöldbab – vagy más néven ceruzabab – egy rendkívül népszerű és sokoldalú hüvelyes, amely világszerte meghódította a konyhákat.
A méltatlanul háttérbe szorított zöld leveles: a mángold
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!