Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink

Csirkés tabbouleh
A taboulleh egy tradicionális libanoni étel lényegében egy citrommal ízesített bulgursaláta, amit rendszerint rengeteg petrezselyemmel és némi paradicsommal kevernek el. Mi úgy találtuk, hogy a pirított

Dél-indiai csirkemell
Mi már unjuk a hagyományos fűszeres csirkemellet, ezért keresünk új módszereket az elkészítésére. Sikerrel, mert ez az Indiai stílusú recept 5 csllagot hozott íztesztünkön 🙂

Amerikai palacsinta csokiöntettel
Amerikai palacsinta csokiöntettel. Ezt az ételt gondoltuk most újra gluténmentes és laktózmentes változatban a lehető legegészségesebben.

Lisztmentes pizza
Lisztmentes pizza. Ez a tészta egyáltalán nem morzsálódik, sőt meglepően rugalmas, így garantáltan nem fog szétesni.
Legolvasottabb írásaink

Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, cukorhelyettesítőket, édesítőszereket viszont igen. Milyen lehetőségeink vannak?

FODMAP diéta – az emésztési gondok ellen
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – Kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg amikor a szokásosnál többet, vagy nehezebbet ettünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem

A csicseriborsó hatása + fogyasztási tippek
A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, mely hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, így vegánok
Legfrissebb írásaink

Több mint leveszöldség: a petrezselyemgyökér
A petrezselyemgyökér az alaplevek egyik meghatározó összetevője, de érdemes kiszakítani a megszokott keretekből, mivel aromás és tápanyagdús zöldségként bőven rejt még magában felfedeznivalót!

A brüsszeli káposztácska, avagy a kelbimbó
A kelbimbó izgalmas, színes receptek remek alapanyaga, az egészségünkre gyakorolt hatása pedig egészen elképesztő. Ha eddig csak távolról ismerted, ez a cikk neked szól!

Egy igazi superfood: a különleges berkenye
A berkenye egy csoda vitaminbomba, amely különlegesen fanyar íze ellenére is változatosan felhasználható a konyhában.

A gyökérzöldségek különleges gyöngyszeme: a zellergumó
A zellergumó barátságtalan külseje mögött valódi tápanyagbomba rejtőzik, ami izgalmas lehetőségeket kínál a konyhában is.

Amerika ajándéka: a zöldbab
A zöldbab – vagy más néven ceruzabab – egy rendkívül népszerű és sokoldalú hüvelyes, amely világszerte meghódította a konyhákat.

A méltatlanul háttérbe szorított zöld leveles: a mángold
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!