Bazsalikom, a királyian illatozó szent növény
A bazsalikomot méltán övezi óriási figyelem: valódi csodanövény, ami nem csak a konyhában szerepel kitűnően, de a házi patikában is helye van.
A bazsalikomot méltán övezi óriási figyelem: valódi csodanövény, ami nem csak a konyhában szerepel kitűnően, de a házi patikában is helye van.
A kapor a magyar konyha egyik alap fűszere, ami leginkább nyáron uralja a konyhát. Már az illata is frissítően hat, jótékony hatásairól pedig még nem is tettünk említést.
Tedd színesebbé a reggelt ezzel a csodazöld wrappal! Amellett, hogy látványra is izgalmas, az összetevőknek köszönhetően tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A fekete retek – bár hasonlít a piros hónapos retekhez – mérete nagyobb, héja vastagabb, íze pedig markánsabb, enyhén csípős, kissé kesernyés. Rengeteg jó tulajdonsággal bír. Ismerd meg alaposan!
Számos elnevezése mint a krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, krompér, gruja, földialma, svábtök vagy a pityóka is népszerűségéről árulkodik.
Ha nem csak tápanyagban, de látványban is villantani szeretnél a konyhában, a pak choi vagy bok choy néven is ismert bordáskel remek választás. A zöld leveles egy távol-keleti káposztaféle, tele minden jóval.
A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.
Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!
Mi is az a tiszta étkezés? Milyen civilizációs problémák övezik az étkezést? Milyen a viszonyunk a táplálkozással? M.I.T. eszünk? Hogyan derítsem ki, hogy mi a jó nekem? Miben segít a Clean Eating?