Egészségünk édes gyümölcse: a szilva
Bár a szilva rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, mégsem kísérletezünk vele eleget a konyhában. Az íze és az egészségünkre gyakorolt hatása miatt azonban érdemes közelebbről is megismerni!
Bár a szilva rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, mégsem kísérletezünk vele eleget a konyhában. Az íze és az egészségünkre gyakorolt hatása miatt azonban érdemes közelebbről is megismerni!
Ha szereted a májpástétomot, íme egy pofonegyszerű recept, amit akár fél óra alatt el tudsz készíteni otthon.
A kukorica nem csak sárga színben pompázik: létezik fehér, piros, lila és fekete kukorica is, amelyek mind különleges ízvilággal rendelkeznek. A színes kukorica különösen gazdag antioxidánsokban. Ismerd meg az értékes gabonanövényt!
A körte szép, finom és tápláló gyümölcs. Amellett, hogy számos módon felhasználható, a körte egészségre gyakorolt hatása is kiemelkedő. Nem véletlen, hogy jelenleg mintegy 4000 fajtájáról tudunk. Miért érdemes fogyasztanod az idény alatt? Tudd meg cikkünkből!
A bazsalikomot méltán övezi óriási figyelem: valódi csodanövény, ami nem csak a konyhában szerepel kitűnően, de a házi patikában is helye van.
A karfiol, a vadkáposzta egyik leszármazottja nem csak egészségügyi előnyei miatt jelentős. Számtalan módon variálható, és azok is előszeretettel fogyasztják, akik szeretnének lefaragni a testsúlyukból.
A kelkáposzta egy igazán sokoldalú zöldség, mely egész évben kapható, és ezerféle verzióban elkészíthető. Egy igazi superfood, érdemes hát rendszeresen fogyasztani.
Név ide vagy oda, megéri minél többet fogyasztani ebből a vitaminbombából a szezon alatt. Hogy miért? Tudd meg cikkünkből!
A brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz róla!