A 100 legfontosabb élelmiszer
Érdekes gondolatkísérletet folytattunk a minap. Vajon létezik élelmiszereknek egy olyan minimális csoportja melyeket kizárólagosan fogyasztva hosszútávon is fenntartható kifejezetten egészséges
Érdekes gondolatkísérletet folytattunk a minap. Vajon létezik élelmiszereknek egy olyan minimális csoportja melyeket kizárólagosan fogyasztva hosszútávon is fenntartható kifejezetten egészséges
Ahogy a 77 jótanács a tiszta táplálkozásért c. ebookban is leírtuk, a fűszernövények többsége egészséges és tévhit az, hogy a
Angolzeller, zellerszár, halványító zeller vagy zellerrúd ─ ezek az elnevezések voltaképpen mind ugyanazt a növényt jelentik, mely azonban a tévhitekkel
Ha megnézzük a leggyakoribb egészségügyi problémákat, – úgy mint az ízületi betegségek (arthritisz), diabétesz, magas vérnyomás, asztma, IBD,… – azt
A kivi a narancs és a banán mellett a legnépszerűbb egzotikus gyümölcsünk, melyet a magyar társadalom leginkább tél idején fogyaszt.
A C-vitamin készítmények a legnagyobb mértékben értékesített vitamin kiegészítők. A társadalom széles rétege szedi ősztől tavaszig, a legtöbben, mint az
A sörélesztő szuperélelmiszerként történő definiálása viszonylag új és sokak számára elsőre furcsán hangzik, hiszen sem az élesztőt, de főleg a
A csicsóka egy elfeledett növény, mely az utóbbi időkben kezdi reneszánszát élni. A tengerentúlon számos elegáns étterem tűzi étlapjára nemes
Haladó természetgyógyászok kedvence és ma már üdítőitalokat is dúsítanak vele: ez a likopin. Ismerd meg írásunkban ezt a remek antioxidánst!