Glikémiás index (GI)
A glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek 1000 kJ-nyi mennyiségének vércukoremelő képessége a szőlőcukorhoz (néha a fehér kenyérhez) képest, százalékban. Mamár a modern táplálkozási irányzatok figyelembe
A glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek 1000 kJ-nyi mennyiségének vércukoremelő képessége a szőlőcukorhoz (néha a fehér kenyérhez) képest, százalékban. Mamár a modern táplálkozási irányzatok figyelembe
A chlorellát a superfood élelmiszerek közé sorolják, azaz kiemelten magas értékű táplálékként tartják számon. Gazdag fehérjében (minden aminosavat tartalmaz, beleértve az esszenciális aminosavakat is), karotinoidokban
Többnyire tönkölybúzából készül húspótló, de elvileg készíthető más gabonából is. Úgynevezett „szétválasztásos” eljárással készül, amelynek az a lényege, hogy a
Az MSG (E621), magyarul a nátrium-glutamát nagyon népszerű mesterséges ízfokozó. Jelenleg az egyik legveszélyesebb adalékanyagok között tartjuk számon. Alapból ízetlen, de élelmiszerbe
A ftalátok ugyancsak szintetikus hormonok, amelyek ipari termékekben és élelmiszeripari termékekben megtalálhatók. Többynire a csomagolásból oldódnak a élelmiszerbe nem tüntetik fel.
Fitotápanyagnak nevezünk a növényi eredetű élelmiszerekben természetesen előforduló minden tápanyagot a vitaminokon és az ásványi anyagokon kívül. Ezek a növényi
Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő, makroelemeknek, amelyek
Kókuszhúsból készül, sajtolással. Miutún hidegen kisajtolták belőle az olajat a fennmaradó száraz húst lisztté őrlik. Vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben, fehérjében
Kalória: 360ckal, Szénhidrát: 66g, Protein: 15g, Zsír: 7g, GI: 55 A zab B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban