Eritritol
Az eritritol az ún. cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. Ezek a molekulák valamilyen szénhidrát illetve alkohol hibridjei, azonban nem tartalmaznak részegséget okozó
Az eritritol az ún. cukoralkoholok osztályába tartozó vegyület. Ezek a molekulák valamilyen szénhidrát illetve alkohol hibridjei, azonban nem tartalmaznak részegséget okozó
Az esszenciális zsírsavak a töbszörösen telítetlenek zsírsavak közé tartoznak és sokféle fontos szerepet játszanak a szervezet működésében. Testünk önmagában nem
A fehérjék testünk építőkövei, aminosavakból állnak, legnagyobb mennyiségben húsokban, halakban, tojásban, tejtermékekben, és néhány növényi eredetű táplálékban találhatók. Egy átlagember napi
Azok az élelmiszerek, melyeket valamilyen baktériumos, esetleg gomás erjesztéssel készítenek. Pl savanyúkáposzta, sajtok, joghurt,… A fermentálás egy olyan tartósítási forma,
Fitotápanyagnak nevezünk a növényi eredetű élelmiszerekben természetesen előforduló minden tápanyagot a vitaminokon és az ásványi anyagokon kívül. Ezek a növényi
A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, sok gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti előnyös tulajdonságait. A flavonoidok nevüket sárga színükről kapták
Mozaikszó: Fermentábilis (azaz erjedő) Oligoszacharidok, Diszacharidok, Monoszacharidok és Poliszacharidok. Az Ausztráliai Monash egyetem tudósai fejlesztették ki a FODMAP módszert, mely alapján
A folsav vízben oldódó vitamin (másnéven B9-vitamin, vagy ritkábban M-vitamin). Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, ennek ellenére a leggyakoribb vitaminhiány
A ftalátok ugyancsak szintetikus hormonok, amelyek ipari termékekben és élelmiszeripari termékekben megtalálhatók. Többynire a csomagolásból oldódnak a élelmiszerbe nem tüntetik fel.
A ginzeng egy változatos hatású vegyületeket tartalmazó gyógynövény, amely kutatások során egyre inkább alátámasztja a vele kapcsolatos régi ázsiai hiedelmeket.