Biotin
A biotin (H-vitamin) kéntartalmú vitamin. A zsírsavak előállításában, a szénhidrátfelhasználásban, aminosav-anyagcserében van szerepe. Vízoldékony, nem hőérzékeny vitamin. Szabad és kötött
A biotin (H-vitamin) kéntartalmú vitamin. A zsírsavak előállításában, a szénhidrátfelhasználásban, aminosav-anyagcserében van szerepe. Vízoldékony, nem hőérzékeny vitamin. Szabad és kötött
Az orvosok és a kutatók gyakran használják a BMI testömeg indexet, hogy az embereket testsúlyuk szerint osztályozni tudják. A módszert egy belga származású polihisztor, Adolphe
A C-vitamin (aszkorbinsav) vízben jól oldódó, erősen antioxidáns és immunerősítő hatású vitamin. Az emberi szervezet nem képes az aszkorbinsav előállítására, így
A chlorellát a superfood élelmiszerek közé sorolják, azaz kiemelten magas értékű táplálékként tartják számon. Gazdag fehérjében (minden aminosavat tartalmaz, beleértve az esszenciális aminosavakat is), karotinoidokban
A D-vitamin (másnéven kalcitriol) a zsírban oldódó vitaminok egyike. Újabb kutatások szerint nem is vitamin, hanem egy hormonszerű előanyag. Kétféle
A dioxin egy rákkeltő vegyipari melléktermék, mely klórtartalmú szerves vegyületek égésekor keletkezik. A dioxin egyike a legveszélyesebb környezeti mérgeknek, mely a
Az E számok az Európai Unióban engedélyezett egyes élelmiszer-adalékanyagok kódjai. A listán az összes olyan élelmiszeriparban hazsnálatos anyag szerepel, melyekre
Az E-vitamin (másnéven tokoferol) zsírban oldódó vitamin, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis segít semlegesíteni a szervezetben felhalmozódott, káros hatású szabad gyököket.
Az elektrolitok ásványi sók testfolyadékban oldva. Nátriumot, kloridot, magnéziumot, káliumot tartalmaznak, segítenek megtartani a folyadékegyensúlyt a különböző testösszetevők között (pl.
Az élesztő szó alatt a Saccharomyces nemzetségbe tartozó élesztőgombákból készített élelmiszeripari termékeket nevezzük. Az élesztő kb 75% víz, 13% proteint és