Telített zsírsavak
Azok a zsírok, amelyekben nagy a telítettség aránya, szobahőmérsékleten kemények, és főleg állati zsírokból származnak (vaj, zsír, sajt, felvágottak), de
Azok a zsírok, amelyekben nagy a telítettség aránya, szobahőmérsékleten kemények, és főleg állati zsírokból származnak (vaj, zsír, sajt, felvágottak), de
Esszenciális zsírsavként (EFA) a linolsavat is a "jó" zsírok egyikeként tartják számon; javítja az általános egészségi állapotot, elősegíti a kiegyensúlyozott
Az omega-3 elnevezés zsírsavak egy egész családjára utal. Ennek tetején az alfa-linolénsav helyezkedik el, más néven ALA. Ez a leggyakoribb
Az esszenciális zsírsavak a töbszörösen telítetlenek zsírsavak közé tartoznak és sokféle fontos szerepet játszanak a szervezet működésében. Testünk önmagában nem
Transzzsírok akkor keletkeznek, amikor a kukoricából, a napraforgóból, a szójababból és más hasonló olajokból származó, többszörösen telített zsírsavak hőnek, vagy
Az α-aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fehérjemolekulák (proteinek) építőkövei. Az emberi test szöveteinek képződéséhez húsz különböző aminosavból
A xilitol a xilóz nevű cukoralkohol származik, amit édesítőszernek használnak. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt maga az emberi test is
A laktóz avagy tejcukor galaktózból és glükózból álló diszacharid. A név a tej latin nevéből és az -óz cukor-végződésből tevődött
A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjaiban találhatók a