Jasztrab Katalin villáminterjú

– Az Arnold Sports Festival-on lenyűgöző formával 3. helyet hoztad bodyfitness-ben, amihez szívből gratulálunk! Eredetileg azonban bikinire készültél. Hogyan jött a hirtelen váltás a magasabb kategóriára egy ilyen erős versenyen?

Olyan jól sikerül a felkészülés, hogy sokkal definiáltabb izomzattal rendelkeztem, mint a bikini modellek általában így a szakemberek javaslatára választottam a siker érdekében a magasabb kategóriát. Ami jó döntésnek bizonyult.

Jazsrab Katalin arnold sports festival

– A fotókat és az eredményeid nézve hatalmas kitartásra lehetett szükséged a forma kialakításában. Mi az ami motivált?

A siker és az elismérés motivált valamint az esemény rangja illetve nagysága, amely az IFBB-n belül talán a legnagyobb.

– Hogyan kapcsoltba a sporttal és a versenyzés világával?

Gyerekkorom óta sportolok, a sport számomra életforma, sokáig versenyszerűen teniszeztem, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Az edzőtermi edzéseket azonban folytattam, így sikerült a jó formámat megtartanom és tovább lépnem ebbe a sportágba.

Jasztrab Katalin

– Pár éve Angliában élsz. Hogy jött Anglia?

Nyelvet tanulni mentem ki pár évvel ezelőtt, és azért, hogy teniszedzőként helyezkedjek el. Ám az egyik edzésem alatt megkerestek és felkértek, hogy dolgozzak személyi edzőként egy helyi teremben, így kint ragadtam.

– Hogyan néz ki az étrended a versenyfelkészülés alatt?

A felkészülési időszakban a megfelelő energiaszint tartásához elengethetetlen a szénhidrát bevitel, ez főleg rizs és zöldségek természetesen e mellett nagy mennyiségű fehérjét (csirke, tojás, hal) is fogyasztok. Versenyidőszakban a szénhidrát mennyisége már lecsökken a fehérje dominál.

– Mit lehet tudni az edzéstervedről?

Mivel most már szeretnék bodyfitness (figure) kategóriában versenyezni ezért az edzéseim során izomtömeget szeretnék még növelni, mivel a kategóriámban igényli.Ehhez elengedhetetlen a nagyobb súlyokkal történő keményebb edzés.

Jasztrab kata

– Van kedvenc Clean recepted?

Igazából nincs, szeretem a csirkéből zsiradék hozzáadása nélkül készült ételeket sok zöldséggel.

– Mit javasolnál azoknak, akik most szeretnének magukat kipróbálni a versenyzés világában?

Ehhez a sportághoz elengedhetetlen az elhivatottság, a kitartás, a belső tűz. Napról napra le kell menni a terembe és le kell győzni önmagunkat. Emellett elengedhetetlen a helyes táplálkozás is ami sokszor nehezebb mint maga az edzés.

– A jövőben honnan hallhatunk felőled? Milyen versenyeket tervezel?

– Mindenképpen szeretnék indulni az öszi Arnold Classicon amely Madridban kerül megrendezésre, addigis folyamatosan készülök. Az Arnoldig még több versenyen is szeretnék indulni, de ez még tervezés alatt áll.

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom