A méltatlanul háttérbe szorított zöld leveles: a mángold
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!
Mi mindenre jó a mángold? Vércukorszint-szabályozás, gyulladáscsökkentés, sebkezelés, vérzéscsillapítás… Na de nem árulunk el mindent előre! Olvasd el cikkünket!
A koleszterin a szervezet számára szükséges lipoprotein vegyület. Általában rosszat hallunk róla, pedig alapvetően szükséges szervezetünk számára. A koleszterin építi
A béta-glükánok (ritkábban béta glucan) bizonyos növényekben, gombákban és baktériumokban előforduló poliszacharidok, azaz komplex szénhidrátok, melynek több altípusát különítik el.
Sokaknak feltűnhetett már, hogy rengeteg receptünkben használunk fokhagymát. Ez részben tudatos, hiszen íze mellett ez a fűszernövény remek egészségügyi előnyökkel
A gránátalma egy érdekes gyümölcs. A legtöbben egyszer vásárolnak belőle, majd a főként magvakat tartalmazó almafélével nem tudnak mit kezdeni és többé
A fahéj valóban a “fa héja”, hiszen vadon is termő, de termesztésbe is vont trópusi fák ágainak lefejtett, sötétbarna kérgéből