Brokkoli, a zöld egészségbomba – nem csak diétázóknak!
A brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz róla!
A brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz róla!
Ha nem csak tápanyagban, de látványban is villantani szeretnél a konyhában, a pak choi vagy bok choy néven is ismert bordáskel remek választás. A zöld leveles egy távol-keleti káposztaféle, tele minden jóval.
Bátran mondhatjuk, hogy a fejessaláta a legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, amit világszerte fogyasztanak. Számos fajtája létezik, itthon a legismertebbek: a közönséges fejessaláta, a jégsaláta, a lollo rosso és a vajfej.
A jelentős mennyiségű ásványi sót és vitamint tartalmazó endíviát egy belga szabadságharcos fedezte fel, teljesen véletlenül. Mit kell tudni erről a salátáról? Olvasd el cikkünket!
A petrezselyem egy olyan csodazöldség, amit mindenestül érdemes fogyasztani. Tudtad, hogy nemcsak belsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg is igazi csodaszer?
A más néven ‘galambbegy’ salátaként is ismert növény valóban gyomnövényként terem Európa legnagyobb részén, Skandináviától kezdve egészen a Kaukázusig megtalálható.
Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!
Az ásványi anyagban meglepően gazdag zöldséget szinte egész évben megtalálod a piacokon. A kiadós levesek alapkellékének számító karalábé számtalan módon fogyasztható.
Bajuszos, bunkós, sötét, hegyi, érdes, szarvas, illatos, sárga, vöröses – ők bizony mindannyian egy családhoz tartoznak: a hagymák családjához. Ez a fantasztikus növény sokkal többet tud, mint azt a legtöbben gondolnánk.