Vegán brassói basmati rizzsel

Oké kezdjük a brassói aprópecsenyét illető nyilvánvaló kérdéseknél: Miért rizzsel? Miért borsóval? Nos azért, mert:

  • 1.) a basmati rizs egészségesebb, nekem most ezt fér bele a diétámba, de Te nyilván elkészítheted lepirított kockaburgonyával is, ahogy ükanyáink idejében is tolták, nincs ezzel semmi gond. (Egyébként meg iszonyatosan jól megy hozzá az illatos basmati rizs )
  • …és 2.): azért borsóval, mert egyes tájegységeket (Heves és Debrecen környéke) a brassóit hagyományosan borsóval készítik. Tény, hogy az ország többi területén ezt mérsékelt felháborodással kezelik. Gyerekkorom óta számomra a brassói borsóval készül, anélkül igazából nem látom értelmét, mert csak fűszerezett hús. Mellesleg a Clean Eating elvei alapján minden táplálkozás kell, hogy zöldséget is tartalmazzon és ez egy újabb érv az egészséges borsó számára. Persze a brassói igazán a fűszerezésen múlik, úgyhogy ha nem szereted nyugodtan hagyd el a borsót.

És akkor beszéljünk erről az ételről! Próbáltam a brassói aprópecsenye ételt vegán és diétás módon elkészíteni. Sikerült és azt hiszem, hogy szinte tökéletesen, amihez nem kevés köve van annak, hogy húspótlóként ezt a remek szejtánt vettem elő a fagyasztóból. Az étel alaposan fűszerezett és olyan sok növényi proteint tartalmaz, hogy vegán testépítők számára is elég. Azonban szinte alig van benne zsír és fölösleges gyors szénhidrát, azaz diétásnak mondható. Aki ezt a receptem kóstolta mindenki imádta, még a húsevők is. Mindenképp próbáld ki Te is! Ne félj semmitől, hiszen elkészítése pofonegyszerű! 🙂

vegan brassói

Vegán brassói rizzsel

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus, Magyaros, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 435kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

vegetráriánis brassói aprópecsenye recept fotóval

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: