Klorofill

A klorofillt a növények „vérének" is nevezik, mert molekulaszerkezete és kémiai összetétele csaknem azonos a vér hemoglobinjáéval. A klorofill zöld színe

Tovább olvasom »

Flavonoidok

A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, sok gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti előnyös tulajdonságait. A flavonoidok nevüket sárga színükről kapták

Tovább olvasom »

Pálmazsír

A pálmaolaj vagy pálmazsír az olajpálma nevű növény húsos gyümölcshéjából sajtolt növényi zsiradék. A pálmaolaj a legnagyobb mennyiségben felhasznált növényi olaj a világon, ami jelentős aggodalomra ad okot. 

Tovább olvasom »

Orac érték

Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio)laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, az

Tovább olvasom »

Nyers méz

A nyers méz kifejezést arra a mézre használjuk, ami az évezredes hagyománynak megfelelően készül, szűrés, kémiai eljárások és pasztőrözés nélkül.

Tovább olvasom »

Acai bogyó

Az acai berry (ejtsd: ászáj) bogyó egy superfood, mely az amazóniai esőerdőben lelhető fel, pálmán nő. Az Amazonas vidékén élő emberek már több

Tovább olvasom »

Goji bogyó

A természet egyik legtápanyagdúsabb gyümölcse a goji, mely rendkívül gazdag vitamin-, ásványianyagforrás, továbbá poliszaharidok, aminosavak, omega olajok forrása. A superfoodok közé sorolják, mivel

Tovább olvasom »

Nyomelemek

Az ásványi anyagokat és a nyomelemeket  az különbözteti meg egymástól, hogy milyen mennyiségben vannak jelen a szervezetünkben. Az ásványai anyagok

Tovább olvasom »

Víz (H2O)

Azonban testünk legjelentősebb összetevője, mind mennyiségileg mind pedig minőségileg. Nem csak azért, mert a víz teszi ki összes testsúlyunk mintegy

Tovább olvasom »