Táplálkozással az egészséges pajzsmirigyért
Videónkból többek között kiderül, hogy:
- mi is a pajzsmirigy szervünk a funkciója
- miért létfontosságú, hogy jó állapotú és egészséges legyen
- milyen tünetei lehetnek, ha alul- vagy túlműködik
- hogyan, milyen étrenddel tudod befolyásolni a pajzsmirigy működését
Csősz Gábor, a Clean Eating szakértőjének vendége volt Bartha Ákos, a Táplálkozás-beállítás alapítója.
A pajzsmirigy működéséről beszélgettek.
A Clean Eating alapjai
Milyen a viszonyunk a táplálkozáshoz? Melyek azok a civilizációs problémák, amelyek betegségeink legfőbb okozói?
Mire figyeljünk oda táplálkozásunk során:
- mennyiség
- időzítés
- tápanyagsűrűség
Hogyan segít mindebben a Clean Eating?
Mindezt megtudhatod vieónkból!
A nagy 160 gramm szénhidrát-átverés
Ebben az előadásban a 160 grammos szénhidrát-diéta hazugságáról rántjuk le a leplet!
Honnan is jön a 160 gramm diéta elve? Mi az eredete, miért alkalmazzák, mire találták ki? Sok, kis étkezés = jobb vércukor és inzulin szint? Gyakori kis étkezésekkel kevésbé leszel éhes?
Igencsak részletes előadásunkat érdemes meghallgatnod!
Hogyan böjtöljünk?
Hogyan érdemes böjtölni, mire kell odafigyelni?
Az előadásból kiderül, miért fontos a cél kijelölése, az időtáv megválasztása, és a külső tényezők figyelembe vétele.
Megtudhatod, hogyan támogathatod szervezeted ez idő alatt, és hogyan érdemes megtörnöd a böjtöt.
Ételintolerancia: a rejtett ellenség
Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az ételintolerancia nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja az életminőséget. Emellett hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezethet.
Az ételintolerancia és ételallergia nem ugyanaz!
Ezt a témát is alaposan körbejártuk előadásunkban.
A teljes kiőrlésű átverés
Tényleg kevésbé emelik a vércukorszintet?
Több rostot juttatunk a teljeskiőrlésű gabonákkal a szerveztünkbe?
Jobban fogyunk tőle?
Miért tartják egészségesnek, és miért ajánlják?
Videónkból megkapod a választ kérdéseidre!
Fermentálással az egészséges mikrobiomért
Mikrobiomnak a beleinkben élő baktériumok, gombák, férgek, vírusok közösségét nevezzük.
Az immunrendszerünk egyik színtere a bélflóránk. Ha nincs megfelelő állapotban számos fertőzésnek és krónikus betegségnek vagyunk kitéve.
Hogyan működik a bélflórád, és mit tehetsz, hogy egészséges és jól működő legyen? Nézd meg ezt a webinárt!
Testünk legkevésbé becsült szervének belső története
A Giulia Enders által írt Bélügyek alapos bevezetés a legújabb tudományos felfedezésekbe és elméletekbe arról, hogy mi történik az emberi szervezet emésztőrendszerében, a lenyeléstől az emésztésig.
Ez a könyvösszefoglaló Giulia Enders ‘Gut – The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ’ című könyve alapján készült.
A FODMAP diéta alapjai
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – Kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnka, főleg amikor a szokásosnál többet vagy nehezebbet eszünk.
Sokaknál azonban ezek a panaszok nem csak ritka vendégek, hanem a mindennapos élet megrontói. A FODMAP diéta nekik nyújt segítséget.
Videónkban a FODMAP diétát mutatja be a Clean Eating szakértője.
A zsír titkos élete – Minden, amit a sikeres fogyáshoz tudni kell
Sylvia Tara feltárja a zsír számos bonyolult tulajdonságát, beleértve a zsír összetételét, testi szervként való működését, valamint azt a látszólag fékezhetetlen képességét, hogy megmaradjon és növekedjen az emberi testben.
Ez a könyvösszefoglaló Dr. Sylvia Tara “The Secret Life of Fat. The Science Behind the Body’s Least Understood Organ and What It Means for You” című könyve alapján készült.
A rák kódja
A rákot rengeteg kérdés övezi. De mi is az a rák?
- Genetikailag öröklődhet?
- Mivel áll szoros kapcsolatban?
- Hogyan lehet megfékezni a terjedését?
Ez a könyvösszefoglaló Dr. Jason Fung ‘The Cancer Code’ című könyve alapján készült.
Mivel édesítsünk? – édes ízélmény, egészségesen
Cukrokat (azaz kristálycukrot, klasszikus répacukrot, nádcukrot) nem alkalmazunk a Clean Eating recepteknél, viszont különböző cukorhelyettesítőket vagy más édesítőszereket szoktunk a receptekbe vinni.
Milyen lehetőségeink vannak? Mire érdemes odafigyelni?
Az inzulinrezisztencia rejtett jelei ㅡ Interjú Bartha Ákossal
Az inzulinrezisztencia kapcsán készült interjú célja, hogy megismerjük, milyen reakcióba lép szervezetünk, amikor megvonjuk tőle az édes ízt.
Bartha Ákos élelmiszerbiológus és táplálkozáskutató.Szakértőnk ezúttal az inzulinrezisztencia kapcsán beszélgetett Ákossal.
Evés ész nélkül
Hogyan kezdjünk el fogyni anélkül, hogy nagy erőfeszítéseket tennénk? Mely környezeti jelzések okozzák a legnagyobb valószínűséggel a túlevést?
Ez a könyvösszefoglaló Brian Wansink ‘Mindless Eating. Why We Eat More Than We Think’ című könyve alapján készült.