Táplálkozással az egészséges pajzsmirigyért
Ebből a videóból többek között kiderül, hogy: mi is ennek a szervnek a funkciója, miért létfontosságú, hogy jó állapotú és egészséges legyen, milyen tünetei lehetnek, hogy ha alul- vagy túlműködik, hogyan, milyen étrenddel tudod befolyásolni a pajzsmirigy működését.
Csősz Gábor, a Clean Eating szakértője vendége volt Bartha Ákos, a Táplálkozás-beállítás alapítója: a pajzsmirigy működéséről beszélgettek.
A Clean Eating alapjai
Milyen a viszonyunk a táplálkozáshoz? Mik azok a civilizációs problémák, amelyek betegségeink legfőbb okozói? Mire figyeljünk oda táplálkozásunk során:
- mennyiség
- időzítés
- tápanyagsűrűség
Hogyan segít mindebben a Clean Eating?
Mindezt megtudhatod ebből a videóból!
A nagy 160 gramm szénhidrát-átverés
Ebben az előadásban a 160 grammos szénhidrát-diéta hazugságáról rántjuk le a leplet!
Honnan is jön a 160 gramm diéta elve? Mi az eredete, miért alkalmazzák, mire találták ki? Sok, kis étkezés jobb vércukor és inzulin szint? Gyakori kis étkezésekkel kevésbé leszel éhes?
Jobban lehet fogyni a gyakori kevés étkezéssel, mint a kevesebb nagyobbal?
Egy igencsak részleteibe menő előadással készültünk, márcsak ezért is érdemes meghallgatnod!
Hogyan böjtöljünk?
Hogyan érdemes böjtölni, mire kell odafigyelni?
Az előadásból kiderül, miért fontos a cél kijelölése, az időtáv megválasztása, és a külső tényezők figyelembe vétele.
Megtudhatod, hogyan támogathatod szervezeted ez idő alatt, és hogyan érdemes megtörnöd a böjtöt.
Ételintolerancia: a rejtett ellenség
Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az ételintolerancia nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja az életminőséget. Emellett hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezethet.
Az ételintolerancia és ételallergia nem ugyanaz.
Ezt a témát is alaposan körbejártuk ebben az előadásban.
A teljes kiőrlésű átverés
Tényleg kevésbé emelik a vércukorszintet?
Több rostot juttatunk a teljeskiőrlésű gabonákkal a szerveztünkbe?
Jobban fogyunk tőle?
Miért tartják egészségesnek, és miért ajánlják?
Fermentálással az egészséges mikrobiomért
Mikrobiomnak a beleinkben élő baktériumok, gombák, férgek, vírusok közösségét nevezzük.
Az immunrendszerünk egyik színtere a bélflóránk. Ha nincs megfelelő állapotban számos fertőzésnek és krónikus betegségnek vagyunk kitéve.
Szeretnéd tudni, hogyan működik a bélflórád, és hogy mit tehetsz, hogy egészséges és jól működő legyen? Nézd meg ezt a webinárt!Testünk legkevésbé becsült szervének belső története
A Giulia Enders által írt Bélügyek alapos bevezetés a legújabb tudományos felfedezésekbe és elméletekbe arról, hogy mi történik az emberi szervezet emésztőrendszerében, a lenyeléstől az emésztésig.
Ez a könyvösszefoglaló Giulia Enders ‘Gut – The Inside Story of Our Body’s Most Underrated Organ’ című könyve alapján készült.