Clean Eating Prémium Tudásbázis

Alapok - Itt kezdd!

Minikurzus: a Clean Eating alapjai

Kezdj mindent az alapoktól! Minikurzusunk 3 előadásból áll, a következő témakörökben: Az életmódváltás mentális hatásai, Táplálkozási alapismeretek és Táplálkozás új alapokon: M.I.T. eszel? – Nézd meg videóinkat!

Tovább olvasom »

Ételintolerancia: a rejtett ellenség

Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. Az ételintolerancia nagyon kellemetlen tüneteket okozhat nagymértékben ronthatja az életminőséget hosszútávon különböző

Tovább olvasom »

Bélflóra, mikrobiom

Diéták

Az E-számok fogságában

Szinte már minden kész és félkész termékben, feldolgozott vagy csomagolt élelmiszerben megtalálhatók az E-számok. Miért van ezekre szükség? Szükség van egyáltalán? Hogyan lett életünk része a szinte megszámlálhatatlan mennyiségű adalékanyag?

Tovább olvasom »

A FODMAP diéta alapjai

Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg, amikor a szokásosnál többet vagy nehezebbet eszünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem

Tovább olvasom »

Hogyan böjtöljünk?

Hogyan érdemes böjtölni, mire kell odafigyelni?  Az előadásból kiderül: miért fontos a cél kijelölése? az időtáv megválasztása? a külső tényezők figyelembe vétele? Tudd meg, hogyan

Tovább olvasom »

Édesítés, cukrok

Miért sóvárgunk az édesség után?

Ha napközben Te is többször tapasztalod, hogy kívánsz valami édeset, tudd, hogy ezzel nem vagy egyedül. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel véget lehet vetni a sóvárgásnak. Hogyan? Cikkünkből mindent megtudsz a kívánósságról és annak leküzdéséről.

Tovább olvasom »

Hormonrendszer

Makrotápanyagok: fehérje, szénhidrát és zsír

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Tovább olvasom »

A teljes kiőrlésű átverés

A teljes kiőrlésű termékek tényleg kevésbé emelik a vércukorszintet? Több rostot juttatunk a teljeskiőrlésű gabonákkal a szerveztünkbe? Jobban fogyunk tőle? Miért tartják egészségesnek, és miért

Tovább olvasom »

Mikrotápanyagok: vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek

Táplálkozás és mentális egészség

Egészséges félelem?

Azért változtatunk az életmódunkon, mert egészségesebbek szeretnénk lenni, vagy mert valamilyen félelmünket, szorongásunkat akarjuk így feloldani? Mi a bennünk lakozó félelem táplálója?

Tovább olvasom »

A teljes kiőrlésű átverés

A teljes kiőrlésű termékek tényleg kevésbé emelik a vércukorszintet? Több rostot juttatunk a teljeskiőrlésű gabonákkal a szerveztünkbe? Jobban fogyunk tőle? Miért tartják egészségesnek, és miért

Tovább olvasom »
[xyz-ihs snippet="szovegkozi-banner-aka-tartalmainkat-eloszor"]